Timpi de așteptare mai mari la vămile dintre România și Bulgaria

aglomeratie vama frontiera
Sursa foto: Facebook

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru românii care vor să meargă cu mașina în Bulgaria, Grecia sau Turcia.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, intenționează să călătorească sau să tranziteze Republica Bulgaria către Grecia și Turcia și retur către România că, în perioada minivacanței prilejuite de sărbătorile pascale (30 aprilie – 6 mai 2024), se preconizează înregistrarea unor timpi de așteptare ridicați la punctele bulgare de trecere a frontierei rutiere.

În acest context, este importantă informarea corectă a șoferilor români și achiziționarea în timp util a vinietelor electronice, înainte de a intra pe teritoriul bulgar, pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, în conformitate cu legislația în vigoare.

Autoritățile bulgare recomandă ca vinieta electronică să fie achiziționată online prin intermediul website-ului www.bgtoll.bg, cu versiune în limba română: https://www.bgtoll.bg/ro/rovinieta-electronica, sau de la terminalele specifice montate în incinta punctelor de frontieră.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: