Skip to content
Societate

Tineri de la casele de copii, ținuți ca sclavi de un bărbat din Mureș: Victimele erau bătute, înfometate și obligate să muncească

Polițiștii și procurorii DIICOT au investigat recent un caz privind traficul de persoane. O persoană a ajuns după gratii.

Potrivit anchetatorilor, un bărbat ar fi recrutat câțiva tineri săraci, proveniți de la casele de copii, pe care i-a exploatat prin muncă.

”La data de 26 ianuarie 2022, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, au efectuat 2 percheziții domiciliare în Mureș, pe linia combaterii traficului de persoane. 3 mandate de aducere au fost puse în executare.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2014, un bărbat ar fi recrutat 3 tineri, toți de condiție socială modestă, proveniți de casele de copii, pe care i-ar fi exploatat prin muncă și constrâns prin violență, lipsire de libertate, ținere în stare de sclavie și îngrădirea libertății de voință/acțiune, să lucreze în gospodărie, exercitând asupra lor un control total.

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureș a dispus reținerea bărbatului, pentru 24 ore.

În cursul zilei de ieri, Tribunalul Mureș a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de suportul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș”, a transmis Poliția .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *