Tinerii iau din ce în ce mai multe droguri. Ministrul Familiei: Totul ține de educație

Intotero

Natalia Intotero, noul ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse este invitată, în premieră, miercuri, la Puterea Știrilor. Intotero a vorbit despre prevenția în cazul consumului de droguri, după cazul minorei decedate.

Agenția Națională Antidrog este cea care se ocupă de prevenție, explică ministra.

„Dar și celelalte ministere pot face mai mult. Am purtat discuții cu ANA. A fost interes pentru a se crea o aplicație cu rol de prevenire a consumului de droguri, cu mesaje scurte, de impact, cu tutoriale în care să fie implicați studenții de la universitățile de profil, care să fie la dispoziția tuturor celor care doresc și pot să facă mai mult, inclusiv a părinților. Pentru că educația parentală este foarte importantă”.

Prevenția trebuie făcută continuu și prin mijloace pe care să-i atragă pe copii, prin care să afle cum își pot distruge viața dacă acceptă tentația drogurilor, explică Intotero.

În ceea ce privește participarea minorilor la festivaluri unde se consideră că ar avea acces la droguri, ministra spune că a participat și ea în trecut la festivaluri și nu există motiv de îngrijorare. „Nu am văzut minori drogați. (…) Am văzut și părinți cu copii mici. (…) Totul ține de educație”.

 

 

 

 

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: