Tinerii petrochimiști de la Școala Vocațională

Școla vocațională este un program inovativ dual, adresat elevilor de clasa a VIII-a, care se pregătesc pentru o carieră în domeniul petrochimiei.

Odată admiși în program, viitorii petrochimiști beneficiază de pregătire profesională în domeniu, de suporturi de curs, după care pot efectua stagii de practică la Rafinăria Ptrobrazi,  în cadrul companiei OMV Petrom.

În plus, laboratorul Liceului Lazar Edeleanu din Ploiești a fost dotat cu aparatură și materiale, astfel încât elevii să aibă acces la o bază de educație modernă și aplicată.

Elevii beneficiază de burse, una acordată de statul român și alta de finanțatorul programului, în funcție de notele obținute la școală (200 de lei, respectiv 500-700 de lei lunar).

La finalizarea celor trei ani de învățământ profesional, elevii dobândesc o calificare profesională recunoscută la nivel european și vor avea oportunități de angajare în cadrul companiei.

Proiectul Școala Petrochimiștilor a început în anul școlar 2022 – 2023 în Liceul Lazăr Edeleanu din Ploiești. Absolvenții primesc, după 3 ani de formare, calificarea de operator petrochimie, o calificare cu tradiție în județul Prahova și care este cerută de companiile din domeniu.

În ultimii 7 ani, OmV Petrom a alocat 17,5 milioane de lei în susținerea învățământului profesional, prin cele două proiecte, Școala Petroliștilor și Școala Petrochimiștilor.

Credit foto: OMV Petrom

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL