Skip to content
Politică

Tinerii social democrați cer claritate în relația partid – Guvern

stiriDB

Tineretul Social Democrat a publicat un document în care se expune necesitatea unei definiri clare a relației dintre conducerea partidului majoritar și Guvern.

Președintele TSD, Gabriel Petrea, arată în mesajul citat mai jos că alături de importanța clarității între Executiv și partid, mai este necesară și ca numirea în funcții publice să fie făcute pe criterii de competenţă, propunând organizarea unui Consiliu Naţional al PSD sau a unui congres pentru clarificarea situaţiei din partid, relatează Agerpres.ro.

„Propunem o mult mai clară definire a relaţiei dintre conducerea partidului şi Guvernul social-democrat. Mecanismele de dialog, de evaluare şi control trebuie să fie instituţionalizate, să nu fie ad-hoc, ci cunoscute de toţi membri. Numirile în funcţii publice trebuie făcute cu responsabilitate, ţinând cont nu doar de loialitate, de prietenie, ci şi de competenţă. Atunci când greşim, trebuie să acţionăm rapid şi să facem schimbările care se impun. Un mecanism transparent de promovare şi de gestionare a resursei umane trebuie să devină realitate – nu se mai poate sări peste rând, nu se mai poate promova atât timp cât competenţa administrativă şi politică nu au fost probate. Numirile în funcţiile publice nu mai pot fi surprize pregătite de lideri pentru că, aşa cum am văzut, lipsa de autonomie a celor cărora le încredinţăm funcţii publice generează crize. Un Consiliu Naţional sau chiar un Congres al PSD, dedicat refondării organizării partidului, nu vendetelor politice, va asigura modernizarea şi clarificările de care avem atâta nevoie”, spune Petrea.

Mai mult decât atât, președintele TSD consideră că sunt foarte puțini cei din interiorul PSD-ului ce pot articula un mesaj adevărat de stânga: „Susţinem ideea unui grup de lucru care să traseze conturul proiectului ideologic pe care să îl propunem României. El trebuie să-i aducă împreună pe toţi cei dedicaţi unei viziuni de stânga, membri PSD sau activişti şi intelectuali de stânga. Disputele care ne separă astăzi societatea civilă de stânga trebuie depăşite. (…) Vrem un institut al social-democraţiei mult mai activ, care să ne permită să aducem împreună gândirea şi acţiunea politică. (…) Propunem accelerarea implementării proiectului România Tinerilor, pe care Congresul TSD l-a validat recent”, a mai declarat Gabriel Petrea.

Citiți mai multe AICI

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *