Skip to content
Politică

Țiriac a invitat zeci de persoane la Balc, la vânătoare. Se anunță proteste: Un masacru

A inceput celebra vânătoarea de la Balc găzduită de omul de afaceri Ion Ţiriac care are, ca în fiecare an, sute de invitaţi de seamă. A fost de altfel aglomeraţie pe aeroportul din Oradea acolo unde VIP-urile au venit cu avioanele lor private.

La fel ca in anii trecuti, iubitorii de animale anunta ca vor protesta.

Vânătoarea de la Balc se află la cea de-a 10-a ediţie, iar lista invitatilor lui Ion Tiriac cuprinde aproximativ 100 de persoane, informează b1.ro. Pe aeroportul din Oradea, au aterizat nu mai putin de 20 de avioane private. Ion Tiriac a spus ca la vanatoare vor participa aceiaşi invitaţi, care vin în fiecare an să îşi vadă afacerile în România.

Rudolf Streicher, fost ministru în mai multe guverne ale Austriei şi şef al Partidului Socialist de la Viena sau celebrul creator de modă Stefano Ricci sunt doar doua nume de pe lista VIP-urilor din strainatate.

Dintre români se remarcă prinţul Dimitrie Sturdza, omul de afaceri covăsnean Arpad Sarkany, Sorin Florea, fost şef al Gărzii Financiare Bucureşti si Sandu Georgescu, patronul uneia dintre firmele care a implementat sistemul EADS.

Aproximativ 100 de mistreţi au fost vânaţi anul trecut, în cele două zile de vânătoare, una care a fost marcata la editiile trecute de proteste ale iubitorilor de animale. Proteste care se anunta si in acest an.

Atât timp cât domnul Ţiriac continuă tradiţia acestei vânători, care nu e vânătoare, ci un masacru, noi încercăm să contracarăm acţiunea”, a spus şeful Asociaţiei Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor.

2 comentarii la “Țiriac a invitat zeci de persoane la Balc, la vânătoare. Se anunță proteste: Un masacru

  1. Si iar vin romanii grijulii care sufera de ce face altu decat sa isi vada de lungu nasului.
    Ca deh, e mai dureros sa impusti un mistret decat sa il injunghii de Craciun in glanda, timp in care se chinuie cateva minute pana moare.

    Dar asta suntem noi, ne doare mai tare de capra vecinului cum se spune.

    Pentru astia care vin in fiecare an sa planga ca prostii, sa stiti si voi ca acolo animalele sunt in fiecare zi din an foarte bine hranite si controlate, o duc mult mai bine decat cele care sunt intr-adevar in exterior. Aici numarul lor este foarte bine controlat, pe cand in afara, se vaneaza si braconeaza tot timpul. Aici tot vanatul este verificat si mai apoi donat la tot felul de centre. Dar deh….romanu` tot timpul e destept, ma rog, se crede destept.
    Pe acel domeniu nimic nu dispare, totul se desfasoara printr-o rotatie si acolo nu e nimic ce afecteaza mediul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *