Skip to content
Politică

Țiriac nu se lasă. De ce va cere afaceristul despăgubiri de 17 milioane de euro de la statul român

Cel mai bogat român a dat statul în judecată. Ion Ţiriac cere despăgubiri de 17 milioane de euro, după ce Romsilva a anunţat că nu îi prelungeşte contractul pentru domeniul de vânătoare Balc.

Miliardarul ar rămâne cu peste 600 de mistreţi, dar fără cele 11.000 de hectare de pădure în care sunt crescuţi, special pentru partidele de vânătoare anuale.

Reprezentantii Romsilva au declarat ca ultima partida de vanatoare de pe domeniul Balc ar fi fost ilegala, intruct Tiriac nu mai avea contract pentru teren. Contratcul a fost valabil pana in august 2015. Miliardarul si statul roman isi disputa acum dreptul de a folosi domeniul cinegetic dupa ce Romsilva a refuzat sa incheie un contract nou in termenii ceruti de Tiriac, informează antena3.ro.

Legea i-a permis lui Tiriac sa concezioneze pe 49 de ani conacul de pe domeniul si terenul aferent de 8,7 hectare. Pentru domeniul de vanatoare Tiriac platea o chirie anuala de 9 500 de euro, iar acum vrea despagubiri pentru toate investitiile facute in ultimii 10 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *