Skip to content
Sport

Țiriac sare în apărarea lui Ilie Năstase: WTA ar trebui să-şi prezinte scuzele

sport.ro

Ion Țiriac îi ia apărarea lui Ilie Năstase în scandalul dintre acesta și șeful WTA. Se pare că deținătorul turneului de la Madrid a replicat după ce Steve Simon a taxat prezența lui  „Nasty“ la ceremonia în care Simona Halep a primit trofeul după finala cu Mladenovici, informează Adevarul.

Scandalul a pornit de la suspendarea provizorie a lui Nasty de către ITF, după ce le-a  înjurat pe britanice la Fed Cup. Atunci, organizatorii de la Roland Garros şi Wimbledon au anunţat că nu vor accepta prezenţa românului la întrecerile din acest an.

" "

Imediat după acest scandal, Ion Țiriac l-a chemat pe  Ilie Năstase la ceremonia în cadrul căreia Simona Halep şi-a primit trofeul după finala câştigată la Madrid.

Ilie Năstase a fost una dintre prezențele din turneul Madrid Open, alături de Ion Țiriac. Președintele WTA a criticat această apariție acuzând organizatorii turneului Madrid Open că au acționat iresponsabil.

Decizia a fost criticată de şeful ITF, Steve Simon, însă Ţiriac n-a rămas dator şi a reacţionat printr-o scrisoare deschisă.

„Domnule preşedinte,

Vă scriu aceste rânduri în calitate de deţinător al turneului de la Madrid. E adevărat că finala a fost una spectaculoasă şi vă mulţumesc pentru că aţi recunoscut acest lucru şi pentru cuvintele frumoase. În altă ordine de idei însă, din păcate, aţi făcut o remarcă scoasă din context din punctul meu de vedere.

Ilie Năstase e primul lider mondial care a fost atenţionat şi suspendat provizoriu de ITF în timpul meciurilor de Fed Cup între România şi Anglia. Spre mirarea mea şi surprinderea altor oficiali şi specialişti, supervizorul acelui duel a fost din Marea Britanie ceea ce, din punctul meu de vedere, e inadmisibil, având în vedere că meciul era între România şi Anglia.

Chiar şi aşa, ITF a realizat că nimeni nu poate fi condamnat, înainte de a fi judecat, şi a decis la data de 12 mai 2017 să publice un comunicat prin care să clarifice faptele privind suspendarea lui Ilie Năstase. Citez: „Suspendarea provizorie dictată împotriva domnului Năstase e aplicabilă doar evenimentelor organizate de ITF şi, de aceea, nu include turneele de Grand Slam“. După cum puteţi vedea, Ilie Năstase nu e suspendat de la turneele de Grand Slam, ATP sau WTA, e suspendat doar de la competiţiile ITF. Cred că Ilie Năstase şi-a plătit de mult obligaţiile faţă de acest sport, dedicându-se tenisului în ultimii 50 de ani şi aducându-şi contribuţia în ridicarea acestui sport de la pământ până la cel mai înalt nivel, care atrage milioane de spectatori. Să nu uităm faptul că a avut o personalitate curată şi flamboiantă, din toate punctele de vedere. Cred că WTA ar trebui să-şi prezinte scuzele pentru comunicatul transmis public de dumneavoastră.”

A scris Ion Țiriac într-o scrisoare publică adresată șefului ITF, Steave Simon.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *