Skip to content
Sport

Țiriac sare în apărarea lui Ilie Năstase: WTA ar trebui să-şi prezinte scuzele

sport.ro

Ion Țiriac îi ia apărarea lui Ilie Năstase în scandalul dintre acesta și șeful WTA. Se pare că deținătorul turneului de la Madrid a replicat după ce Steve Simon a taxat prezența lui  „Nasty“ la ceremonia în care Simona Halep a primit trofeul după finala cu Mladenovici, informează Adevarul.

Scandalul a pornit de la suspendarea provizorie a lui Nasty de către ITF, după ce le-a  înjurat pe britanice la Fed Cup. Atunci, organizatorii de la Roland Garros şi Wimbledon au anunţat că nu vor accepta prezenţa românului la întrecerile din acest an.

Imediat după acest scandal, Ion Țiriac l-a chemat pe  Ilie Năstase la ceremonia în cadrul căreia Simona Halep şi-a primit trofeul după finala câştigată la Madrid.

Ilie Năstase a fost una dintre prezențele din turneul Madrid Open, alături de Ion Țiriac. Președintele WTA a criticat această apariție acuzând organizatorii turneului Madrid Open că au acționat iresponsabil.

Decizia a fost criticată de şeful ITF, Steve Simon, însă Ţiriac n-a rămas dator şi a reacţionat printr-o scrisoare deschisă.

„Domnule preşedinte,

Vă scriu aceste rânduri în calitate de deţinător al turneului de la Madrid. E adevărat că finala a fost una spectaculoasă şi vă mulţumesc pentru că aţi recunoscut acest lucru şi pentru cuvintele frumoase. În altă ordine de idei însă, din păcate, aţi făcut o remarcă scoasă din context din punctul meu de vedere.

Ilie Năstase e primul lider mondial care a fost atenţionat şi suspendat provizoriu de ITF în timpul meciurilor de Fed Cup între România şi Anglia. Spre mirarea mea şi surprinderea altor oficiali şi specialişti, supervizorul acelui duel a fost din Marea Britanie ceea ce, din punctul meu de vedere, e inadmisibil, având în vedere că meciul era între România şi Anglia.

Chiar şi aşa, ITF a realizat că nimeni nu poate fi condamnat, înainte de a fi judecat, şi a decis la data de 12 mai 2017 să publice un comunicat prin care să clarifice faptele privind suspendarea lui Ilie Năstase. Citez: „Suspendarea provizorie dictată împotriva domnului Năstase e aplicabilă doar evenimentelor organizate de ITF şi, de aceea, nu include turneele de Grand Slam“. După cum puteţi vedea, Ilie Năstase nu e suspendat de la turneele de Grand Slam, ATP sau WTA, e suspendat doar de la competiţiile ITF. Cred că Ilie Năstase şi-a plătit de mult obligaţiile faţă de acest sport, dedicându-se tenisului în ultimii 50 de ani şi aducându-şi contribuţia în ridicarea acestui sport de la pământ până la cel mai înalt nivel, care atrage milioane de spectatori. Să nu uităm faptul că a avut o personalitate curată şi flamboiantă, din toate punctele de vedere. Cred că WTA ar trebui să-şi prezinte scuzele pentru comunicatul transmis public de dumneavoastră.”

A scris Ion Țiriac într-o scrisoare publică adresată șefului ITF, Steave Simon.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *