Skip to content
Politică

Tit-Liviu Brăiloiu, senatorul care cerea limitarea libertății de exprimare pe Facebook, este propunerea PSD la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Inquam Photos/Octav Ganea

Comitetul Executiv al PSD l-a propus, miercuri, pe senatorul social-democrat de Constanța Tit-Liviu Brăiloiu (55 de ani) pentru a o înlocui pe Natalia Intotero la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Intotero este pe locul 11 pe lista PSD la europarlamentare, loc considerat eligibil de social-democrați.

Ales senator în 2016, Brăiloiu a avut o prezență modestă în spațiul public, fiind cunoscut mai degrabă de presa locală pentru averea pe care a dobândit-o din afacerile de pe litoral. El administrează două hoteluri în Mamaia, unul de patru stele şi altul de trei stele, cu o capacitate de cazare de peste 500 de locuri.

" "

Potrivit Forbes, Brăiloiu mai deține două apartamente în Constanţa, o casă la Madrid şi două terenuri intravilane, unul de 1.407 metri pătraţi în Mamaia, cu o valoare de impozitare de trei milioane de euro, şi altul de 650 metri pătraţi, în Constanţa.

El a fost remarcat de presa centrală în 2018, când a cerut ministrului de interne Carmen Dan un proiect de lege pentru limitarea libertății de exprimare pe rețelele sociale.

Tit-Liviu Brăiloiu a terminat în 1982 Liceul Industrial Eforie și abia după 17 ani, în 1999, a obținut o diplomă de licență în drept, la o unitate de învățământ obscură – Universitatea de Științe și Arte din București -, inclusă în categoria E, cea mai proastă, potrivit ierarhiei Ministerului Educației.

După absolvirea facultății, a devenit director general la Complex Palas Pelican SA din Mamaia, în același timp efectuând studii de licență și apoi master la Universitatea din Oradea, aflată la 1.000 km de locul de muncă, scrie Newsweek România. A terminat aceste studii în 2005, la 41 de ani.

Potrivit ziare.com, Tit-Liviu Brăiloiu are o avere de 40 de milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *