Skip to content
Politică

Titus Corlățean îl atacă pe Klaus Iohannis pe politica externă

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a analizat perspectivele României din punct al politicii externe, în eventualitatea în care Klaus Iohannis câștigă alegerile prezidențiale. În opinia sa, Klaus Iohannis este total necunocut în exterior, neavând relații importante nici măcar în Germania.

În politica externă a unui stat, sunt foarte importante continuitatea și predictibilitatea. Să știi că te poți baza pe partenerul respectiv. La noi, lucrurile sunt foarte clare. Au fost stabilitate și acum mai bine de doi ani și jumătate prin programul de guvernare, capitolul de politică externă, știm care sunt axele europene, euro-atlantice, știm care sunt mizele României, Republica Moldova. Lucrurile sunt stabile, vor continua, sunt predictibile, cu un mare avantaj, pe care domnul Iohannis nu-l are: domnul Iohannis este total necunoscut la exterior. Are câteva contacte în Germania, firești, dar nu cele cu adevărat profunde. Nu este cunoscut, nu se știe cine este, nu are contactele deja stabilite la nivelul partenerilor care contează”, susține Ministrul de Externe al României.

Pe de altă parte, Titus Corlățean consideră că Victor Ponta se bucură deja de încrederea partenerilor externi ai României, care se bazează pe el.

O politică externă și, mai ales la nivelul de vârf, lumea nu are timp și interesele țării nu au timp să aștepte ca tu încerci, să vezi, să te întâlnești, să te cunoască, să-ți construiești o relație de încredere reciprocă, care în momente de decizie majoră contează atât de mult, încrederea reciprocă contează atât de mult, să-l știi pe omul ăla că e partener și te bazezi pe el contează atât de mult. Victor Ponta a făcut treaba asta deja de un număr de ani și este cunoscut, este considerat partener. Este un mare avantaj în competiția electorală. Când nu figurezi în politica externă, lumea cu greutate de afară nu te cunoaște, generezi o problemă de timp, de mod în care-ți promovezi interesele naționale, generezi o problemă a țării pe care o reprezinți”, a declarat Titus Corlățean, pentru DC News Live.

3 comentarii la “Titus Corlățean îl atacă pe Klaus Iohannis pe politica externă

  1. Da, Victor Ponta este cunoscut in Germania – drept politician cu doctoratul plagiat, dar care continua sa fie in functie.
    Ponta – cel care a sustinut o lege pentru amnestierea politicienilor corupti.
    Nemtii il ridiculizeaza la greu.
    Asa este cunoscut Ponta. Nimeni nu il ia in serios, si nici Romania ca stat nu va fi luata in serios cu un asemenea presedinte. Sau prim ministru.

  2. Cine le-a spus nemtilor ca legea amnistiei era pentru politicienii corupti a fost un mincinos interesat (ca sa nu spun ordinar). Cat despre plagiat nu cunosc deci nu comentez. In ambele cazuri insa este vorba despre imaginea proasta facuta in detrimentul Romaniei, de oameni din Romania. De aceeasi oameni care acum stau ascunsi dupa Johanis asteptand sa rasara din spatele lui si sa spuna ” Cucu ! v-am pacalit, suntem tot noi, vom fi ce-am fost si mai mult decat atat”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *