Skip to content
Politică

Titus Corlățean, intervenție-fulger în cadrul APCE

B1.ro

Președintele delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), senatorul Titus Corlățean, a intervenit în cadrul dezbaterii de urgență ce a avut loc la Strasbourg în perioada 23-27 aprilie 2018.

Dezbaterea a avut ca temă  „Follow-up la raportul Organismului independent de anchetă privind acuzațiile de corupție din cadrul APCE”, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Senatului.

Corlățean a apreciat activitatea Organismului independent de anchetă, precum și Comisia APCE pentru regulament, imunități și afaceri instituționale, scoțând în evidență importanța reacțiilor prompte în ceea ce privește faptele de corupție sau de conduită nepotrivită.

Senatorul a mai menționat că provine dintr-o țară și dintr-o zonă în care este nevoie de „eforturi susținute” pentru a putea combate conduita imorală, pentru a întreprinde reforme și pentru a edifica democrația.

În ceea ce privește demersul APCE, Corlățean este de părere că acesta trebuie să vizeze combaterea corupției, inclusiv în statele din Europa de Vest, pentru că în acest fel ar putea fi tras un semnal de alarmă și pentru statele din Europa Centrală și de Est, se mai arată în comunicat.

Comunicatul poate fi citit integral AICI.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *