Skip to content
Politică

Toader a obosit de atâta reformă. A intrat în concediu

ziuanews.ro

Ministrul Tudorel Toader a renunțat să mai explice pe îndelete reforma în Justiție pe care intenționează să o facă prin intermediul pachetului de legi prezentat ieri, așa cum promisese.

Toader a apelat la dreptul de-ași lua câteva zile de concediu, lipsind până la mijlocul sătămânii viitoare, în contextul în care pachetul de legi ale Justiției a stârnit reacții furibunde din partea oponenților politici,a președinției și a scos în stradă mai mulți reprezentanți ai societății civile.

Conform postului TV b1.ro, ministrul Jusytiției va absenta până marți de la muncă, folosind această pauză penru a-și reîncârca bateriile după ce, în ultima perioadă, a fost asaltat de probleme legate de reforma în Justiție, o grevă a angajaților din sistemul de penitenciare, iar după ziua de 23 augst, când a prezenta noile proiecte de legi s-a ales cu amenințarea unei moțiuni simple pe care partidele de Opoziție insistă să o depună împotriva sa la începutul sesiunii parlamentare.

Pus în fața criticilor venitte din partea magistraților, a președintelui Iohannis, a societății civile, a Opoziției și chemat pentru lămuriri chiar și de premierul Mihai Tudose, Tioader a anunțat inițial că va organiza o conferință de presă mn care să expolice cap-coadă toată logica aflată în spatele modificărilor pe care le propune.

Explicațiile par să nu vină însă atât de ușor, ministrul Justiției recurgând mai întâi la o minivacanță până la a prezenta argumentele sale ăn favoarea modificărilor pe care vrea să le impună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *