Skip to content
Politică

Toader cheamă sindicaliștii din penitenciare la negocieri

vocea.biz

Ministrul Tudorel Toader anunță că este gata să se întâlnească cu angajații din peniteniare pentru a lămuri atât situația creată în sistem de hotărârea CEDO privind condițiile neconforme în care sunt cazați deținuții, cât și neliniștile angajaților legate de modifiarea Legii pensiilor.

Guvernul va recrge la modernizarea și extinderea unor penitenciare, construirea altor două închisori noi și preluarea unor foste unități militare care se pretează la transformarea lor în unități de penitenciar, a anunțat ministrul Justiției

„Pe fondul modificării Legii Pensiilor se înregistrează și nemulțumirile manifestate de anagjații din penitenciare. I-am invitat la discuții marți, 08 august, la negocieri. Avem în vedere două categorii de măsuri: cele privind situația concretă din penitenciare și cele pe plan legislativ. Vom prelua o parte din măsurile adaptate în Georgia pentru a rezolva problema din penitenciare”, a precizat Tudorel Toader, în direct la Digi24.

Arestul la domiciliu și supravegherea prin intermediul brățărilor electronice de monitorizare ar putea fi implementate ca măsuri pentru a rezolva criza locurilor de cazare din penitenciarele românești, a mai precizat ministrul Justiției.

Totodată, acesta a anunțat că pachetul de legi din Justiție este finalizat și va fi prezentat public, cu fiecare modificare în parte, în data de 23 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *