Skip to content
Politică

Toader dă o lovitură mortală în cazul arhivei SIPA

gandul.info

Ministrul Justiției ,Tudorel Toader, a anuțat că va trimite la Ministerul Public rezultatele verificărilor privind deținerea certificatelor ORNISS de către vizitatorii arhivei SIPA.

În urmă cu două săptămâni, Toader anunța că deține informații conform cărora unele persoane incluse de Monica Macovei în primele comisii de inventariere a arhivei serviciului secret nu dețineau certificate ORNISS care să le permită spă lucreze cu documente secrete.

„În cursul zilei de mâine (luni, 10 iulie-n.r), voi transmite către Ministerul public, rezultatele verificărilor privind deținerea de certificate ORNISS de către vizitatorii arhivei SIPA !”, a postat pe pagina sa de Facebook ministrul Toader.

În același anunț, Tudorel Toader spune că așteaptă ca Secretariatul General al Guvernului să facă nominalizările pentru completarea unei noi comisii care să se ocupe de invenmtarierea documentelor strânse de fostul serviciu secret al Ministerului Justiției.

„Până miercuri, Secretariatul General al Guvernului urmează să ne transmită cele două propuneri pentru constituirea Comisiei de inventariere a arhivei. Consiliului Superior al Magistraturii, solicitat în scris să se consulte cu asociațiile profesionale în vederea desemnării unui magistrat care să devină membru în Comisia de inventariere, nu a formulat nici un răspuns !
În cursul zilei de miercuri (12 iulie), după desemnarea președintelui, Comisia își va începe activitatea !”, anunță ministrul Toader.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *