Skip to content
Politică

Toader, discuție cu ambasadorul Germaniei despre legile Justiției și MCV

gandul.info

Prezent duminică la Iași, ministrul Justiției Tudorel Toader a declarat că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu ambasadorul Germaniei s-a discutat și despre legile Justiției, dar subiectul abordat cel mai mult a fost Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV).

Tudorel Toader a făcut precizări  și despre faptul că ambasadorul Germaniei „s-a legat oarecum în media, în public, că ministrul Justiției a vorbit de Comisia de la Veneția după vizita ambasadorului Germaniei”, aspect pe care Toader îl cataloghează drept „absolut greșit”, potrivit agerpres.ro

A venit ambasadorul Germaniei la Ministerul Justiției, s-a legat oarecum în media, în public, că eu am vorbit de Comisia de la Veneția după vizita ambasadorului Germaniei. Absolut greșit. Pentru că prima recomandare din MCV vorbește de o procedură robustă de desemnare a procurorilor de rang înalt prin consultarea Comisiei de la Veneția. De fiecare dată am spus că voi respecta recomandările MCV pe care trebuie să le îndeplinim în Consiliul de management strategic pe care îl conduc. (…) În dialogurile avute cu comisia MCV am făcut această precizare. Întrebarea era de ce nu i-am dat drumul până acum. Păi, la Comisia de la Veneția nu te duci cu întrebare de solicitare de aviz decât în momentul în care ai forma finală a proiectului de lege, nu te duci cu forme intermediare„, a declarat ministrul Justiției.

Cu ambasadorul Germaniei am vorbit, sigur, și despre legile Justiției, dar cel mai mult despre MCV. I-am spus următorul lucru: avem cele 12 recomandări, unele vizează modificări de lege, da. Și atunci, dacă mâine se ridică MCV eu renunț la orice modificare a legislației în situația în care dânsul apreciază că actualele reglementări sunt perfecte. Categoric nu sunt perfecte pentru că vedem cu toții ce se întâmplă. Categoric nu sunt perfecte pentru că în cele 12 recomandări, repet, multe vizează modificare de legislație„, a conchis ministrul Tudorel Toader.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *