Skip to content
Politică

Toader îl bagă în corzi pe Lazăr: Vine o vreme în care suntem supuși evaluării

aktual24

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut precizări marți, 31 iulie, privitor la actualul Procuror general, Augustin Lazăr. Declarațiile au fost făcute pentru DcNews.

Concret, chestionat dacă Augustin Lazăr va fi supus și el unei evaluări așa cum a fost supusă și Kovesi, Tudorel Toader a dat de înțeles că va urma și acest fapt.

„La fiecare dintre noi vine o vreme în care suntem supuși evaluării”, a spus Toader.

De asemenea, Ministrul Justiției a dat de înțeles că unele poziții luate de Augustin Lazăr nu au fost în conformitate cu legea „pentru că avea parti-prisurile sale”.

„Sigur că de-a lungul ultimului an a avut poziții care nu erau pe frecvența legii actuale. Câ cornd spunea la CSM că procedura de evaluare pe care am făcut-o eu ar fi nelegală pentru că un regulament al CSM prevede o altă metodologie. Eu i-am răspuns că regulamentul CSM nu poate a modifice legea. Dacă legea prevede criterii, proceduri, nu mă cobor la regulamente. Eram unul lângă altul în CSM și l-am întrebat dacă afirmația este documentată sau nu. Oricum nu contra, pentru că avea parti-prisurile sale. Evident că aș putea da mai multe exemple.

A venit decizia CCR. După ce am citit decizia… sigur, aveam convingerea faptului că președintele, mai devreme sau mai târziu, va emite decretul de revocare. Cu această convingere, a două zi am dat un telefon domnului procuror general. I-am zis: în aceste condiții, mai devreme sau mai târziu, când se va pune problema interimatului, va rog, în baza deciziei, să nu aflu din presă pe cine propuneți interimar, vreau să ne consultăm în prealabil. Ceea ce a și făcut. Ne-am consultat, o cunosc pe doamna Jurma. Dansul a propus și eu am exprimat acordul”, a declarat Toader.

Vedeți AICI video cu întreg interviul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *