Skip to content
Politică

Toader răspunde afirmațiilor unui oficial european pe tema revocării șefei DNA: Mă voi adresa OECD

agerpres.ro

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat că la începutul săptămânii se va adresa OECD, după ce un oficial din cadrul Organizației a dezaprobat decizia Curții Constituționale cu privire la revocarea șefei DNA.

Mai exact, Drago Kos, şeful structurii anticorupţie din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, a spus într-un interviu că hotărârea luată de CCR contravine echilibrului puterilor în stat şi independenţei sistemului judiciar, conform Hotnews.ro.

Pe acest fond, membrul cabinetului Dăncilă a anunțat că se va adresa OECD pentru a i se comunica în mod oficial dacă afrimațiile făcut de Kos reprezintă poziția oficială a structurii europene: ”Ameninţări de la OECD, sau manipulări interne? Luni dimineaţă,mă voi adresa OECD pentru a comunica în mod oficial dacă afirmaţiile dlui Drago Kos au fost făcute în nume propriu sau în numele OECD”, a scris Toader.

”Într-un articol publicat în data de 1 iunie, se afirmă faptul că în numele OECD, dl Drago Kos a făcut o serie de afirmaţii, de o mare gravitate, la adresa instanţei de contencios constituţional române. Totodată, aceeaşi publicatie, citează, atribuind aceleiaşi surse, de asemenea în numele OECD, afirmaţiile potrivit cărora «Ministrul vostru al Justiţiei va învaţa curând, într-un mod dur, că este într-o mare eroare». Dată fiind gravitatea acestor afirmaţii, precum şi experienţe similare, când s-au atribuit unor organizaţii, precum GRECO, luări de poziţie care ulterior nu au fost confirmate, pentru corecta informare a opiniei publice, consider absolut necesar să se facă lămurirea solicitată”, preciza ministrrul Justiţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *