Skip to content
Politică

Toată lumea cu ochii pe PSD. Radu Tudor face profilul viitorului premier: O vor alege pe aceasta! EXCLUSIV

tomisthecat.ro

Jurnalistul Radu Tudor a acordat marți o declarație pentru PSnews.ro, în care a disecat  actuala situați cu care se confruntă scena politică românească.

Amintim că, luni seara, premierul Mihai Tudose  și-a anunțat luni seară demisia în urma ședinței Comitetului Executiv Național al PSD în cadrul căreia a pierdut sprijinul partidului.

Citiți și UPDATE Dragnea: Apariții televizate care nu trebuiau sa fie! / Capăt de linie pentru Tudose: Plec cu fruntea sus!

În acest context, jurnalistul Radu Tudor a apreciat că prin cele întâmplate seara trecută ”PSD se dovedește incapabil să facă un act coerent de guvernare”.

”O concluzie preliminară destul de îngrijorătoare, aceea că PSD se dovedește incapabil să facă un act coerent de guvernare. Probleme din interiorul acestui partid se dovedesc a fi generatoare de tensiuni în societatea românească, în instituțiile statului, în economie. Din punctul meu de vedere, este ultima șansă pe care acest partid o mai are, înainte să aducă în fața opiniei publice, decizia definitivă privind părăsirea guvernării, și aș spune eu, un restart politic care ar putea să ducă chiar la alegeri anticipate”, a declarat Radu Tudor.

Mai mult, întrebat cum crede că va aprecia Klaus Iohannis situația cu care se confruntă în aceste momente PSD-ul, jjuralistul a susținut, pentru PSNEWS.RO, că ”paradoxal”, nu crede că problema este la președintele Klaus Iohannis.

”Paradoxal, eu nu cred că problema este la președintele Klaus Iohannis, indiferent ce va face acesta, problema cea mare este la PSD. Acești oameni, care conduc cel mai mare partid din România, dovedesc o incoerență îngrijorătoare, arată faptul că nu se înțeleg între ei, că nu au un plan concret pentru conducerea României, deși au un program de guvernare cu care au câștigat alegerile în decembrie 2016. România este total absentă în orice dezbatere și orice decizie pe plan european, acolo unde lucrurile se reașează foarte puternic, foarte serios. Chiar PSD-ul riscă să devină, pe fondul discursului său populist și antieuropean, o dezamăgire, nu doar pentru partenerii noștri din Europa, ci și pentru electoratul românesc, pentru cei cărora le-au cerut voturile și de la care au obținut voturile”, a continuat Radu Tudor.

Nu în ultimul rând, jurnalistul a conturat și profilul personajului cu cele mai mari șanse să ocupe funcția de premier al României, după demisia lui Mihai Tudose:

”E o mare dilemă, aproape existențială pentru PSD. Dacă va alege o persoană obedientă, ascultătoare, una care să nu mai aibă personalitate, una care să nu mai dorească să conducă Guvernul, potrivit fișei postului său, și o persoană din oră în oră să sune la partid și să întrebe ce are voie și ce nu are voie să facă. Fie în al 12-lea ceas, să găsească  perosnalitate uternică, capabilă să gestioneze probleme grave ale țării, să gestionezecea mai mare creștere din UE care nu aduce niciun fel de proiect major de dezvoltare a acestei țări, o persoană care să aibă o minimă experiență managerială, să nu fie adus din nu știu ce organizație județeană, fără să fi avut în viața lui o oră de experiență de a conduce oameni. Cu alte cuvinte, să nu mai facă experimente PSD-ul pe pielea acestei țări și acestor oameni care și-au dat votul. Cred, din păcate, că dintre cele două variante: cea rațională și cea obedientă, o vor alege pe aceasta din urmă, a conchis Radu Tudor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *