Skip to content
Puterea Știrilor Video

”Toată lumea să stea în casă două săptămâni”. Singura soluție de a domoli pandemia, dar și de a ucide economia, susține consilierul premierului

jandarm coronavirus INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Invitat la ”Puterea Știrilor”, consilierul premierului pe probleme de siguranță publică, Virgil Guran, a declarat că singura metodă pentru scăderea numărului de cazuri de coronavirus este „ca toată lumea să stea în casă două săptămâni”. El a precizat, însă, că această modalitate nu este alegerea perfectă, deoarece România nu ar avea „resursele necesare pentru combaterea pandemiei”, amintind de prețul testărilor pentru coronavirus care, „într-un an de zile, ajung la un miliard de lei”.

„V-am spus, cea mai simplă măsură ar fi ca toată lumea să stea în casă două săptămâni și într-adevăr, în momentul acela ar începe să scadă numărul de cazuri.

Dar ce ne facem? Din ce trăiește România, din ce se dezvoltă România în continuare, din ce reușim să avem resursele pentru a face față pandemiei din punct de vedere sanitar, să se investească bani. Păi credeți-mă că o să vedeți, într-un an de zile nu mai testarea costă în jur de un miliard de lei, nu mai punem toate celelalte lucruri”, a spus consilierul premierului.

Virgil Guran susține închiderea metroului bucureștean pentru a evita aglomerația nu este o soluție viabilă, în condițiile în care „peste un milion de oameni folosesc zilnic metroul”.

„Aici, numai dacă ajungem la concluzia că se va face restrictiv deplasarea, dar blocăm Bucureștiul. Efectiv, metroul este foarte important. Dacă nu mă înșel, peste un milion de oameni se deplasează cu metroul pe zi. Gândiți-vă ce s-ar întâmpla în momentul în care nu s-ar mai deplasa cu metroul, ar trebui să se deplaseze cu mijloace de transport în comun sau cu mașini și s-ar bloca Bucureștiul. Oamenii nu ar mai ajunge la serviciu”, susține consilierul prim-ministrului Ludovic Orban.

Virgil Guran a mai spus că există „costuri enorme” pe care statul trebuie să le acopere, unele chiar „din împrumuturi”, situație care ajută „economia să funcționeze și să nu se prăbușească”, chiar dacă opoziția critică această decizie.

„Deci sunt niște costuri enorme pe care trebuie să le acoperim, unele, este adevărat, din împrumuturi. Ne critică opoziția că de ce ne împrumutăm pentru asta, dar în același timp să se uite opoziția că mișcăm economia.

Sunt cele mai mari investiții, sunt mai mari investițiile deci în banii acordați în investiții sunt mai mulți decât erau în perioada în care era creștere economică, în care lucrurile mergeau bine în România, pentru că suntem conștienți că dacă nu funcționează economia, ne vom prăbuși și ajutăm acest lucru să funcționeze”, a conchis Virgil Guran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *