Skip to content
Politică

Toate firmele care asigură deszăpezirea în București, amendate

Toate firme de salubrizare care asigură deszăpezirea în Bucureşti au fost amendate pentru că nu au curăţat drumurile, a anunţat, marţi, Poliţia Capitalei.

Cele cinci firmele de salubrizare care asigură deszăpezirea în Bucureşti au fost verificate luni, toate fiind amendate „pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă”, arată Poliţia Capitalei în cadrul unui comunicat, potrivit antena3.ro.

Firma Romprest asigură deszăpezirea în sectoarele 1 şi 2, Supercom – în sectorul 2, Rosal – în sectorul 3, Rebu – în sectorul 4 şi Urban în sectorul 6.

De asemenea, marţi dimineaţă erau cinci semafoare nefuncţionale, în Piaţa Crângaşi, pe Splaiul Unirii – Şoseaua Vitan-Bârzeşti, pe şoseaua Valea Oltului – Prelungirea Ghencea şi pe strada Virtuţii – Splaiul Independeţei. În intersecţiile cu probleme au fost prezenţi agenţi de circulaţie, pentru fluidizarea traficului, a precizat Poliţia Capitalei.

Poliţiştii de la Brigada Rutieră a Capitalei şi reprezentanţii Registrului Auto Român au făcut controale în trafic pentru depistarea autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă, obligatorii dacă drumul este acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Conform Codului Rutier, şoferii care nu au autovehiculele echipate cu anvelopre de iarnă pot primi între nouă şi 20 de puncte de penalizare şi amenzi între 945 şi 2.100 de lei, putând să le fie reţinut şi certificatul de înmatriculare a maşinii. După reţinerea certificatului, şoferii trebuie să meargă la Serviciul poliţiei rutiere, pentru a primi o dovadă cu care vor putea circula 15 zile, până vor echipa maşina cu anvelope de iarnă.

În ultimele 12 ore, 150 de poliţişti de la Brigada Rutieră au fost prezenţi în trafic, pentru a se asigura că şoferii circulă cu viteză adaptată la condiţiile meteo şi de drum, pentru a preveni blocarea traseelor mijloacelor de transport în comun şi pentru însoţirea utilajelor de deszăpezire, a precizat Poliţia Capitalei.

„În continuare, activităţile de dirijare şi fluidizare a traficului rutier vor continua, precum şi cele de monitorizare şi control a societăţilor comerciale ce au atribuţii pe linia întreţinerii drumurilor publice pe timp de iarnă”, se mai arată în comunicatul citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *