Skip to content
Politică

Toate funcțiile pentru prietenii lui Dan Barna: secretara și consilierul, numiți secretari de stat în Guvern

Inquam Photos / Octav Ganea

Cele mai bune funcții din Guvern sunt pentru prietenii lui Dan Barna și ai celorlalți miniștri, condițiile de meritocrație sau transparența au fost date uitării. USRPLUS se comportă ca oricare alt partid care își unge oamenii fideli în funcții în Guvern, pe salarii foarte mari, deși n-au mai demonstrat nimic nici în mediul privat, nici în vreo instituție a statului. Dan Barna și-a instalat la Guvern atât secretara, cât și consilierul.

Elena Tudose a fost secretara lui Dan Barna în USR, chiar dacă ea se recomandă ca fiind șefă de cabinet. În realitate, funcția de șef de cabinet înseamnă un șef al secretarelor, pentru că Dan Barna, la USR, are mai multe secretare. La alegerile locale din 2020, a candidat pentru funcția de consilier general în București, unde a și obținut victoria. Imediat ce Dan Barna a ajuns vicepremier, a numit-o secretar de stat la biroul său de vicepremier din Guvern, la începutul lunii ianuarie.

Elena Tudose, sursa: Facebook

Numai că Dan Barna nu are un minister, iar USRPLUS a inventat fotoliul de secretar de stat la cabinetului vicepremierului pentru ca secretara lui Barna să primească rang și salariu mare. Totul este posibil pentru prietenii lui Dan Barna, acum când USRPLUS are acces la banii statului. Vom plăti salarii uriașe și nemeritate unor persoane a căror realizare în viață a fost aceea de secretară. Salariul unui secretar de stat este peste 15.000 de lei pe lună.

Elena Tudose a studiat SNSPA, apoi a făcut un doctorat în management la ASE. A avut nevoie de 7 ani pentru a terminat doctoratul și nu e deloc clar cum a reușit să facă un doctorat în management, deși are o licență în științe politice. Dar e un alt paradox al școlilor de doctorat din România.

Mihai Sandu a fost consilierul lui Dan Barna la cabinetul parlamentar, dar și purtător de cuvânt al USR Prahova. Numai că Mihai Sandu este puțin peltic, după cum se poate remarca în video-uri, ceea ce nu-l recomandă deloc pentru funcția de purtător de cuvânt. În orice caz, dicția îi lipsește cu desăvârșire și modul în care vorbește nu-l ajută pentru discursul politic. Ca și mulți alți useriști, Sandu are și obiceiul de a gesticula fără sens în video-uri.

Mihai Sandu, sursa: Facebook

Între 2012 și 2014, Mihai Sandu spune că a fost consilier al Administrației Prezidențiale, deși n-avea nicio experiență profesională până la acel moment. Puțin mai târziu, s-a perindat prin Parlamentul României, cu funcții colorate politic, ajungând chiar consilierul lui Barna. Amuzant e că Mihai Sandu se consideră „o voce puternică în politica externă și în context european”. Din descrierea de pe Facebook, își imaginează cum vorbește cu Merkel și le impune liderilor europeni anumite lucruri. Se pare că USRPLUS a devenit club de stand-up comedy.

Mihai Sandu a fost numit, în 2021, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, sub aripa USRPLUS. La alegerile parlamentare din 2020, a candidat pentru Camera Deputaților pentru același partid, dar nu a obținut mandatul de parlamentar. Mihai Sandu nu este vreun tânăr genial, chiar dacă a terminat doctoratul la SNSPA, ci doar un alt tânăr colorat politic, care fără culoare politică nu ar fi avut niciodată funcția de secretar de stat. Nu a obținut-o pe meritocrație, ci doar pentru simplul fapt că a fost consilierul lui Dan Barna.

USRPLUS își instalează toți prietenii în funcții importante în stat, pe salarii uriașe, chiar dacă în urmă cu câțiva ani critica acest lucru la celelalte partide. USRPLUS vorbea de concursuri, meritocrație, transparență, dar aceste concepte nu se regăsesc deloc în politica pluseristă impusă de Dan Barna și prietenii săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *