Skip to content
Coronavirus

Toate parcurile din București, închise. Amenda ajunge până la 5.000 de lei

Inquam Photos / George Calin

Toate parcurile din București se vor închide de sâmbătă, 28 martie 2020, potrivit unei decizii luate vineri seara de comitetul municipal pentru situații de urgență, relatează Digi24. Este o măsură suplimentară pe care municipalitatea o ia pentru a limita răspândirea epidemiei de Covid-19.

Sâmbătă, poliția locală va avea grijă să blocheze accesul în parcurile Capitalei, iar autoritățile recomandă locuitorilor să nu mai iasă din case decât pentru nevoi urgente.

Astfel, cetăţenii surprinşi în parcuri, începând de sâmbătă, ora 14,00, riscă amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei, potrivit viceprimarului Capitalei, Aurelian Bădulescu.

„Atât Poliţia Locală, cât şi Poliţia naţională şi Jandarmeria au dreptul să-i oprească, să-i solicite documente conform ordonanţei militare, iar sancţiunea, aşa cum a spus şi domnul viceprimar, la persoana fizică este între 100 şi 5.000 de lei”, a precizat directorul general al Poliţiei Locale, Dan Rasica.

Hoteluri puse la dispoziția medicilor

În plus, mai multe hoteluri din Capitală vor fi puse la dispoziția medicilor, în special a celor care lucrează în spitale de boli infecțioase, pentru a se putea caza acolo, dacă doresc să se izoleze și să nu mai meargă acasă, pentru a nu-și pune familiile în pericol. Potrivit informațiilor Digi24, Primăria Capitalei a primit deja peste 700 de solicitări din partea cadrelor medicale care doresc să se cazeze în altă parte.

Primăria Capitalei merge mai departe și cu planul de a testa un eșantion din populația Bucureștiului, iar săptămâna viitoare începe pregătirea personalului medical care se va ocupa de aceste testări, care, spre finalul săptămânii, este posibil chiar să înceapă. Se așteaptă însă niște informații suplimentare de la Institutul Național de Statistică pentru o dimensionare cât mai corectă a eșantionului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *