Skip to content
Coronavirus

Toate paturile ATI din „Marius Nasta” s-au ocupat. Mahler: Mă întreb dacă se fac anchete epidemiologice și dacă pacienții declară boala

Inquam Photos / Octav Ganea

Varianta Delta a Covid-19 este „extrem de vicleană”, iar în România se vede trendul ascendent al numărului de îmbolnăviri, a declarat la Digi24 Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București. Ea a adăugat că ultimul pat la secția ATI Covid din spital a fost ocupat miercuri dimineață, ceea ce arată evoluția îngrijorătoare a cazurilor grave de îmbolnăvire.

„Suntem abia la început de evoluție a valului 4. Varianta Delta e extrem de vicleană, trebuie să înțelegem asta, să recunoaștem simptomele, să ne testăm, să nu stăm acasă foarte mult dacă avem simptome.

Este îngrijorător acest trend ascendent deoarece lângă un pacient cu formă severă la domiciliu sunt și alte persoane la fel. Mă întreb dacă anchetele epidemiologice se desfășoară, dacă pacienții declară că sunt bolnavi”, a spus medicul.

Mahler a spus că la miercuri dimineață, la „Marius Nasta” s-a ocupat ultimul pat la ATI Covid: „Avem presiune mare pe ATI Covid. Pacienții care ajuns la noi în ultimele zile au ajuns cu forme severe după 10 zile de evoluție la domiciliu. Este îngrijorător, pentru că atrage atenția asupra gravității cazurilor care sunt evolutive”.

În institut, majoritatea persoanelor internate sunt nevaccinate. Sunt și doi pacienți vaccinați cu schema completă, dar care au comorbidități. Persoanele cu comorbidități au un răspuns al anticorpilor la virus mai scăzut, dar anticorpii pot face diferența între o formă severă de boală și una moderată, „practic dintre viață și moarte”, a explicat medicul.

Cel mai tânăr pacient din ATI are 52 de ani, a adăugat Mahler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *