Skip to content
Coronavirus

Toate persoanele care vin în România din districtul Gutersloh din Germania trebuie să intre în carantină sau izolare la domiciliu pentru 14 zile

Inquam Photos / Octav Ganea

Toate persoanele care vin în România din districtul Gutersloh din Germania, unde se află abatorul la care peste 650 de angajați s-au infectat cu coronavirus, inclusiv numeroși români, trebuie să intre în carantină sau izolare la domiciliu pentru 14 zile, potrivit unui ordin semnat de Raed Arafat, comandatul acțiunii.

Germania figurează în „zona verde” stabilită de Institutul Național de Sănătate Publică, adică țările pentru care la sosirea în România nu se mai impune carantina sau izolarea la domiciliu pentru persoanele asimptomatice, scrie G4media.

Însă, având în vedere situația epidemiologică din Gutersloh, Raed Arafat a semnat un ordin prin care reintroduce carantina/izolarea pentru toate persoanele care sosesc din acest district german. Decizia este motivată de apariția focarului de la abatorul din Tönnies din Rheda-Wiedenbrück, în landul Renania de Nord-Westfalia, unde lucrează 6.000 de români.

Ordinul integral poate fi consultat aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *