Skip to content
Alba Știri locale

Toate școlile din Alba Iulia trec de joi în scenariul roșu

Inquam Photos/Octav Ganea

Toate unitățile de învățământ din Alba Iulia trec, de joi, în scenariul roșu, după ce rata de noi îmbolnăviri a depășit 3,1 la mia de locuitori. Decizia luată miercuri de CJSU Alba afectează și școlile din Ocna Mureș, Cricău, Unirea, Sebeș, Câmpeni și Vințu de Jos.

Potrivit CJSU Alba, decizia a fost luată după ce incidența cazurilor de Covid, în ultimele 14 zile, a ajuns la 3,11 la mia de locuitori în Alba Iulia, la 3,01 în Sebeș, 3,08 în orașul Câmpeni, 4,33 în orașul Ocna Mureș, 3,45 în comuna Cricău, 3,27 în Unirea și 3,31 în Vințu de Jos.

Pe fondul înregistrării unei incidențe cumulate de peste 3 cazuri de îmbolnăvire cu Sars-Cov-2 la 1.000 de locuitori, în ultimele 14 zile, la nivelul unităților administraiv-teritoriale Ocna Mureș, Cricău, Unirea, începând cu data de 14.10.2010, se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față în toate unitățile de învățământ, cursurile urmând a se desfășura exclusiv online, în scenariul3-roșu”, se arată în decizia CJSU Alba.

Potrivit Mediafax, o decizie similară a fost luată și pentru unitățile de învățământ din Alba Iulia, Sebeș, Câmpeni și Vințu de Jos, dar aceasta va intra în vigoare de joi. Reluarea activităților care presupun prezența față în față a elevilor se va dispune prin hotărâre a CJSU Alba, după obținerea avizului de la DSP, se arată într-un comunicat al Prefecturii Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *