Skip to content
Educație

Toate şcolile din judeţul Cluj intră în sistem online, anunță ministrul Educației: Din păcate, urmează două săptămâni grele

Sorin Cimpeanu Inquam Photos / George Călin

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat, luni, la Parlament, că de săptămâna viitoare, toate şcolile şi grădiniţele din judeţul Cluj intră în sistem de învăţare online, din cauza gradului mare de infectare cu noul coronavirus. ”Din păcate, urmează două săptămâni grele pentru noi toţi, din perspectiva infectării”, a spus ministrul, precizând că săptămâna aceasta sunt 108 şcoli, la nivel naţional, care auj trecut în online, faţă de 46 săptămâna trecută.

Ministrul a afirmat că  ”la nivel naţional, rata de ocupare a paturilor de spital cu pacienţi COVID este încă sut 40%”.

El a continuat: ”Există un singur judeţ care, dacă se păstreză trendul ascendent, şi din păcate urmează două săptămâni grele, pentru noi toţi, din perspectiva infectării. Trendul ascendent este previzibil, situaţie în care, dată fiind raportarea la ziua de joi, joi probabil că vom avea, în judeţul Cluj, toate unităţile de învăţământ, şcoli şi grădiniţe, trecute în online, începând de săptămâna următoare”, a spus ministrul.

Despre situaţia din Bucureşti, ministrul Educaţiei a afirmat că ”încă suntem departe”.

”Ne raportăm la gradul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID, nu paturi ATI, şi Bucureştiul este la 30 şi, departe de 75%, din fericire, şi sperăm să nu ne apropiem de 785% grad de ocupare”, a arătat el.

Ministrul Educaţiei a precizat că sunt 108 şcoli care funcţionează în sistem online, în această săptămână, după ce săptămâna trecută au fost 46 de şcoli în online, din cauza cazurilor de COVID-19, dar a ţinut să menţioneze că 108 şcoli din 17.631 de şcoli înseamnă totuşi un procent foarte mic.

Sorin Cîmpeanu a mai afirmat că gradul de vaccinare a profesorilor este mult peste 70%, din perspectiva numerică fiind clar cea mai mare categorie socio-profesională vaccinată, fiind peste 200.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ.

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *