„Tocmai mi-au dat 15 zile într-o celulă de pedeapsă” Ultimul mesaj al lui Navalnîi înainte să moară

Foto: Facebook Alexei Navalnîi

Disidentul rus Alexei Navalnîi a acuzat în ultimul său mesaj înainte să moară că șefii coloniei penale în care era încarcerat încearcă să „doboare recordul” de lingușire pe lângă președintele Vladimir Putin și că tocmai l-au trimis pentru încă 15 zile într-o celulă de pedeapsă.

„Colonia penală Iamalia a decis să doboare recordul de lingușire față de Vladimir și mulțumire a autorităților de la Moscova. Tocmai mi-au dat 15 zile într-o celulă de pedeapsă. Asta vine a patra celulă de pedeapsă în mai puțin de două luni de când sunt cu ei”, a notat Navalnîi într-un mesaj în limba rusă pe platforma „X”, fosta Twitter, miercurea aceasta.

Într-un mesaj separat publicat în dimineața zilei respective, el i-a transmis soției sale, Yulia Navalnaia:

„Draga mea, totul este ca un cântec cu tine: între noi se află orașe, luminile de decolare ale aeroporturilor, furtuni de zăpadă și mii de kilometri. Dar simt că tu ești aproape în fiecare secundă și te iubesc din ce în ce mai mult”.

Politicianul rus de opoziție Alexei Navalnîi, cel care a dezvăluit corupția uriașă din jurul lui Vladimir Putin și un critic dur al Kremlinului, a murit în închisoare, a anunțat vineri penitenciarul în care acesta era încarcerat, conform Reuters. În decembrie, Navalnîi – în vârstă de 47 de ani – fusese transferat în colonia penală „Lupul Polar”, considerată una dintre cele mai dure din Rusia, majoritatea deținuților de acolo fiind condamnați pentru omor sau infracțiuni deosebit de grave.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: