Skip to content
Politică

Tolo, dezvăluiri incomode despre ministrul Sănătăţii. Ar fi AMENINŢAT sute de inspectori sanitari

libertatea.ro

Jurnalistul  Cătălin Tolontan face dezvăluiri incomode despre ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Odată cu instalarea noului guvern, coaliția aflată la putere vrea să schimbe o serie din măsurile luate în sistemul sanitar de fostul ministrul al Sănătății Vlad Voiculescu. Prin decizia Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților, PSD vrea să treacă Inspecția Sanitară în subordinea Direcțiile de Sănătate Publice locale.

Jurnaliștii de Gazeta Sporturilor au dezvăluit sâmbătă că inspectorii sanitari din teritoriu s-au opus inițial acestei idei și au semnat un document, în care își arată nemulțumirea, la București. Însă, ei au trebuit să renunțe la această opoziție după ce ministrul Sănătății Florian Bodog i-a amenințat cu măsuri penale dacă își continuă demersul.

”Șefii județeni ai DSP-urilor au aflat și au început să-și amenințe oamenii. Ministrul Florian Bodog a convocat o ședință de urgență la MS, în care au încercat să depisteze cine sunt autorii inițiativei. Deși oamenii făcuseră un lucru normal, ei s-au speriat”, spune un inspector sanitar pentru tolo.ro.

”S-a ajuns să se rostească amenințări cu organele de cercetare penală pentru că niște specialiști și-au exprimat punctul de vedere!”, potrivit lui Tolontan.

Potrivit documentului, pe care Gazeta l-a prezintat publicului, sutele de oameni care l-au semnat atrag atenția asupra ”conflictului clar de interese în care vor ajunge directorii executivi ai DSP-urilor, care se vor ocupa și de autorizare și de control”. 

De asemenea, semnatarii atrag atenția că pot apărea mai ușor ”infracțiuni de corupție” dacă inspecția sanitară iese de sub coordonarea națională integrată și revine sub controlul direct al județelor.

Cititi mai multe aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *