Skip to content
Politică

Tolo: oameni cu schizofrenie lucrează la casa managerului din Centrul Măciuca

Jurnalistul Cătălin Tolontan continuă investigațiile în domeniul sănătății și a descoperit un caz șocant, la Centrul Măciuca, din județul Vâlcea, unde sunt mai mult bolnavi psihic.

Astfel, potrivit acestuia, angajații Centrului de neuropsihiatrie din Măciuca au pus la dispoziție imagini filmate în saloane. Secvențele au loc la finalul lui noiembrie 2016. Pe ele se vede cum 14 pacienți sunt ținuți în aceeași încăpere. Doi dintre suferinzi sunt dezbrăcați, doi sunt legați, iar unul dintre bărbați este îmbrăcat într-o rochie roz și înnodat de picior.

" "

16251555_1434654933234448_170959697_o

”Managerul acestui centru se numește Sergiu Smărăndoiu.

Iar directorul care reprezintă statul în materie de protecție a bolnavilor și copiilor este directorul DGASPC Vîlcea, Nicolae Badea.

În Vîlcea se petrec lucruri pe care ONG-urile le monitorizează de ceva vreme.

Potrivit Georgianei Pascu, de la organizația neguvernamentală Centrul pentru Resurse Juridice, județul Vîlcea deține o mortalitate ridicată în centrele neuropsihiatrice și verdicte uniforme în privința morților.

În fotografii apar 4 oameni internați la Centrul Măciuca, dintre care trei suferinzi de schizofrenie, care trag la casa lui Smărăndoiu.

Mai exact, ei  ridică zidul imens din fața locuinței din satul Botorani, așezată pe un deal paralel cu Centrul de la Măciuca.

Are rolul unui gard, dar e un zid la care muncesc bolnavii’, dezvăluie jurnalistul Cătălin Tolontan.

Continuarea anchetei o puteți citi pe Tolo.ro..

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *