Skip to content
Politică

Tolo.ro: Cum stau oamenii lui Codrin Ștefănescu pe bani publici

upload.wikimedia.org

Jurnalistul Cătălin Tolontan prezintă un scenariu cel puțin revoltător: angajați ai statului, apropiați ai lui Codrin Ștefănescu, care-și au birourile în sediul Partidului Social Democrat, deși aceștia ar trebui să se ocupe intens de un segment de populație neglijat în România postdecembristă: persoanele cu handicap.

Mai precis, este vorba despre angajații ”Consiliului de monitorizare a implementării Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități”: Florinel Butnaru – președinte al Consiliul de monitorizare a implementării Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, fost senator PPDD trecut la PSD în 2012-2016 -, Valentin Păduroiu – prieten cu Codrin Ștefănescu de pe vremea când era deputat PRM și Iuliana Vizantin – consilier al lui Florinel Butnaru. Tocmai secretarul general adjunct al PSD susține că pe primii doi îi cunoște de mai mult timp, de dinainte să facă această instuție ce ar trebui să se ocupe cu problemele persoanelor cu handicap.

Conform Tolo.ro, biroul lui Valentin Păduroiu nu se află în sediul instituției de pe strada Nerva Traian, ci chiar în sediul PSD de pe șoseaua Kiseleff. În urma unei discuții telefonice, apropiatul lui Codrin Ștefănescu l-a invitat pe jurnalist la sediul oficial al Consiliului. Inițial, Cătălin Tolontan a vorbit cu Florinel Butnaru,  despre faptul că instituția este, de fapt, imposibil de contactat de către cetățeni, întrucât nu există un site, o adresă publică sau un număr de telefon.

”-Există o sumedenie de mărturii și de fapte adunate care susțin că, de fapt, dumneavoastră și ei lucrați pentru partid și vă plătește această instituție publică. Domnul Păduroiu, de exemplu, este prezent aproape zilnic la sediul PSD din Kiseleff, unde are și birou.
-Facem eforturi deosebite pentru a demara activitatea Consiliului. Ce? Este interzis să se deplaseze la sediul unui partid?

-Bineînțeles că nu e interzis. Dar vi se pare normal să stea zilnic la PSD și să nu vineă deloc aici, unde este angajat?
-Știți dumnevoastră care sunt atribuțiile unui consilier?! El se întâlnește acolo cu ministrul muncii, cu ministrul de finanțe pentru a ajuta instituția. Unde ați dori să meargă?”, este o parte din discuția cu Butnaru, prezentată de Tolo.ro.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *