Skip to content
Politică

Tolo.ro: ministrul Sportului și-a angajat prietena de două ori la rând, ca să-i poată mări salariul

jurnalul.ro

Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, și-a angajat de două ori prietena, pe Elena Iancu, totul fiind o mișcare pentru a-i putea majora acesteia salariul. Concret: pe 19 iunie 2018, Bran a semnat Ordinul nr. 466 privind angajarea Elenei Iancu în funcția de director de cabinet. Numai că Elena Iancu era deja angajată ca director de cabinet al ministrului Ioana Bran, încă din 1 martie, lucru care apare și în declarația ei de avere, dezvăluie tolo.ro.

Astfel, prin această mișcare, Iancu a primit 1.500 lei în plus.

În martie, șefa de cabinet a Ioanei Bran a fost angajată pe un salariu în jur de 4.300 lei brut, iar acum, conform Ordinului, a fost reangajată pe funcția de director cabinet, gradația 2, cu un salariu brut lunar de 5.876 lei.

În acest timp, angajații din sport desfășurau acțiuni de protest, care au culminat pe 8 august cu începerea grevei generale.

”Elena Iancu a primit o ofertă de job mai bună în Constanța și și-a dat demisia, dar apoi a revenit asupra deciziei și a rămas la cabinetul ministrului Ioana Bran”, a explicat Ministerul, citat de tolo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *