Skip to content
Politică

Tolontan, analiză la microscop în cazul spitalului Sf. Maria

stareapresei.ro

Jurnalistul Cătălin Tolontan continuă seria dezvăluirilor în cazul afacerilor încâlcite din spatele Spitalului Sf Maria. În acest caz, actantul principal este chiar managerul spitalului, Narcis Copcă. De această dată jurnalistul face o radiografie asupra situației financiare a lui Narcis Copcă.

Dilema poveștii este modul în care Copcă și-a rotunjit averea, având în vedere faptul că declarația de avere a managerlui lipsește de pe siteul Spitalului Sf Maria.

Potrivit propriilor lămuriri, cheltuielile importante ale managerului Narcis Copcă sunt suportate în bună măsură din generozitatea celor din jur, rude și prieteni.

Și lucrurile sunt mai scumpe decât păreau la prima vedere! Nu e o casă nedeclarată, ci două, iar băiatul nu mai e la școala britanică din București, ci s-a transferat din toamna lui 2016 la un liceu privat din Florența, în Toscana, Italia.

Ziarul a avut o lungă discuție cu managerul, chiar la spitalul Sf. Maria.

Explicația lui Narcis Copcă vine după ce Gazeta Sporturilor a descoperit că veniturile sale și ale soției nu au depășit 2.000 de euro pe lună, din 2010 și până în 2015.

Aceste venituri sunt culese din declarațiile de avere 2011-2016.

Declarațiile nu există pe siteul Spitalului Sf. Maria, fapt care a stârnit o anchetă a Agenției Naționale de Integritate acum trei zile.

Documentele lui Narcis Copcă pot fi găsite doar pe portalul ANI.”

Managerul de la Spitalul Sf. Maria se apără în fața acestor acuzații, însă Autotitatea Națională de Integritate îl contrazice vehement.

Copcă se argumetează în scandalul cu privire la averea sa, susținând că: Cele două case din Pipera unde locuiește:
”Sunt ale părinților mei”.

Liceul privat din Florența, Italia, pentru fiul său:

”Îl suportă o mătușă, pe mine mă costă doar drumul când mă duc acolo”.

Vacanțele pe iaht în Gran Canaria:
”Am fost invitații unor prieteni”.

Mai jos vă redăm câteva fragmente din discuția pe care ziarul GSP a purtat-o cu managerul spitalului: 

R:Această proprietate mare a fost făcută din banii părinților dumneavoastră?

N.CNu cedați niciodată, așa-i? Nu vă supărați, dar dumneavoastră credeți că viața mea a început în 2011, odată cu prima declarație de avere? Imediat după Revoluție eu am avut două apartamente. Eu am câștigat bani și înainte de 2011.

R:Nu, nu avem documente. Domnule doctor, e dreptul dvs. să vă faceți oriunde doriți vacanțele! În cazul unui manager de spital public, problema e când proprietățile și cheltuielile nu coincid cu veniturile.
N.C: Dar de unde știți că am plătit eu pentru închirierea iahtului? Toți avem prieteni. Pe dumneavoastră nu vă invită un prieten la restaurant?

R:Adică v-a plătit un prieten? V-a invitat el pe iaht?
N.C:Să vă dau un exemplu. E ca și cum dacă pe dumneavoastră vă invită cineva la o masă la restaurant, asta înseamnă că restaurantul e al dumneavoastră? Dacă am făcut concedii pe barcă…

R:Nu ”dacă”. Ați făcut concedii pe barcă. Există mărturii.
N.C:Dar asta nu înseamnă că am plătit noi vreo barcă.

Restul investigației îl găsiți AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *