Skip to content
Politică

Tolontan arată un adevăr dur: Doar 2% dintre inculpaţi sunt achitaţi definitiv

antena3.ro
" "

Jurnalistul Cătălin Tolontan, cu ocazia apariției la un post de televiziune, a explicat că ministrul Justiției are obligația de a prezenta anual un raport privind activitatea procurorilor.

Cu toate acestea, conform B1.ro, jurnalistul afirmă că singurul membru al Executivului din ultimul tim care a făcut acest lucru a fost Raluca Prună. Potrivit raportului întocmit de Prună și citat de Cătălin Tolontan, doar 2% dintre inculpaţi sunt achitaţi definitiv în România, mult sub media europeană.

" "
" "

”Ponderea achitaților definitiv a fost de 2%, un procent excepțional de redus comparativ cu alte state. Într-un an de zile în România sunt cercetați cam 180.000 de oameni. Din aceștia, doi din trei nu sunt trimiși în instanță. Adică 60.000 de oameni. Doar unul din 100 de români e cercetat și 60.000 din cei 19 milioane de români ajung în fața judecătorilor. Din ei doar 1.200 sunt absolviți definitiv de orice vină. Peste 58.000 sunt găsiți vinovați de ceva. Toate cele 17 structuri ale DNA au o medie de 11% de arestări preventive. Cifra din DNA Ploiești pentru 2016 e îngrozitoare. Ei au 42% dintre cei pe care i-au trimis în judecată arestați preventiv”, a declarat jurnalistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *