Skip to content
Politică

Tolontan demască mafia PNL-PSD de la Spitalul Ilfov: dispreț oribil față de gravide

libertatea.ro

Jurnalistul Cătălin Tolontan demască mafia transpartinică PNL-PSD de la Spitalul Județean Ilfov, care se traduce în ultimă instanță într-un dispreț oribil față de femeile gravide care calcă pragul unității medicale.

După ce joi ziaristul a tratat subiectul infecțiilor nosocomiale din spital, vineri același Tolontan publică integral pe blog raportul întocmit în octombrie 2017 de către Corpul de Control al ministrului Sănătății (și atunci, și acum în persoana PSD-istului Florian Bodog), raport care arată cum gravidele sunt lăsate să străbată un mediu NEsteril din spital (inclusiv să urce două etaje), în timp ce același spital este căpușat de o firmă privată care învârte bani frumușei.

CITIȚI ȘI: Tolo.ro, dezvăluiri incredibile: infecții nosocomiale la Spitalul Ilfov

„Povestea Spitalului Ilfov grupează multe nume cu probleme din Sănătatea românească. Fostul manager este Eduard Armeanu, promovat de Pandele și de Firea, și cel pomenit de Secureanu că i-ar fi cerut bani de campanie electorală! Actualul manager este Patricia Ene, protejată de ministrul Bodog și de președintele Petrache (PNL-istul Marian Petrache, șeful CJ Ilfov – n.r.), cel care o poate schimba, dar n-o face. Patricia Ene este iubita lui Alexandru Grumaz, cu mari afaceri la Ilfov, dar întâlnit și la ”Malaxa”. (…) Ministerul Sănătății a comunicat ieri (joi – n.r.), la cererea ziarului, cifrele infecțiilor nosocomiale de la Spitalul Ilfov. În 2014 și 2015 nu au raportat nici una!” comentează Tolontan.

Mai precis, în cazul Spitalului Ilfov, Corpul de Control al ministrului Bodog a descoperit că femeile însărcinate sunt internate în corpul G, la etajul 2, în timp ce sala de nașteri este în alt corp, E, tot la etajul 2. Ca să ajungă din ”G” în ”E”, gravidele coboară două etaje, merg sănătos pe coridoare, prin holul de acces al laboratorului de radiologie și imagistică, apoi prin ortopedie și, în final, urcă două etaje.

„Asta chiar înainte de naștere. E un test atletic final. Un labirint al disprețului și, spun inspectorii Corpului de Control, «un risc de contaminare»”, punctează Cătălin Tolontan.

În mod normal, mamele ar trebui să fie internate înainte de naștere tot în ”E”, unde este blocul operator, sau măcar la un etaj vecin, dacă nu pe același etaj. Cu toate acestea, în corpul E sălășluiește o firmă privată: Promedica. Societatea internează mamele și copiii pe bani, ia 90% din venituri și dă restul de 10% spitalului public care i-a pus la dispoziție tot, inclusiv angajații. Povestea cu Promedica rezistă din 2008, indiferent dacă la cârma acestui spital a fost PNL, PSD și, acum, din nou PNL. Exasperați, cei din corpul de control au cerut o soluție măcar pentru traseul gravidelor. Și, din noiembrie 2017, „urgențele sunt consultate la nivelul UPU”.

Găsiți AICI mai multe informații – inclusiv raportul integral al Corpului de Control.

Precizăm că redacția PSnews.ro a încercat și joi, și vineri să ia legătura cu președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache (apeluri + SMS-uri), pentru un punct de vedere, însă fără rezultat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *