Skip to content
Politică

Tolontan devoalează modul prin care au fost păgubiți acționarii de la Colectiv de către pompieri

 

Jurnalistul Cătălin Tolontan dezvăluie modul defectuos prin care pompierii au negijat situația din Clubul Colectiv, unde și-au pierdut viața zeci de persoane.

Tolotan vine cu dovezi care să susțină declarațiile acționarilor clubului Colectiv, în condițiile în care polițistii bucureșteni își spunea, la prima audiere a acestora, că „nimic din ce povestesc acești oameni nu poate fi crezut”, scrie jurnalistul pe blogul personal.

Acționarii clubului au declarat în fața polițiștilor că nu era datoria lor să cheme pompierii la eveniment, ci a organizatorilor, după cum arăta contractul de închiriere. Deși polițiștii anticipau că respectivul document fusese mistuit de flăcări, câteva ore mai târziu a fost găsit în ruinele Clubului Colectiv.

Contractul de închiriere a clubului a fost gîndit astfel: proprietarii nu primeau nimic dacă veneau peste 400 de oameni la concert, ei scoțînd bani din consumul la bar.

Cum se făcea numărătoarea? Clubul era obligat să pună la dispoziția trupei brățări de acces ”în vederea numărării paralele”. Contractul spune că se puteau folosi și camerele de luat vederi de la intrare pentru numărare.

Chiar dacă Raed Arafat și un lider al pompierilor anunțaseră imediat după incendiu că ISU nu știa de Clubul Colectiv și nu oferise autorizație, acționarii clubului au declarat, în fața anchetatorilor, că doi pompieri îi vizitaseră și îi ajutaseră să aibă toate documente în regulă.

Procurorii i-au reperat pe Antonina Radu și pe George Matei, cei doi pompieri de la ISU București-Ilfov. Au coroborat declarațiile patronilor de la ”Colectiv” cu cele ale altor oameni de la ”Pionierul”.Inspectorii fuseseră la ”Colectiv”, într-adevăr, potrivit martorilor.

Însă, în fața procurorilor, Antonina a declarat că n-a fost niciodată la Clubul Colectiv. La scurt timp, procurorii au solicitat arestarea Antoninei Radu și a lui George Matei, constatând că patronii clubului nu au mințit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *