Skip to content
Politică

Tolontan dezvăluie un caz revoltător de la Spitalul de Arși din Capitală: Un pacient pe ceafa căruia colcăie viermi (VIDEO)

Jurnalistul de investigații Cătălin Tolontan revine cu o nouă anchetă pe blog. Este vorba despre o filmare realizată de un cadru medical de la Spitalul de Arși din Capitală, care prezintă un pacient pe ceafa căruia sunt viermi, mai exact larve de muste. Puteți viziona filmul pe tolo.ro.

Imaginile au fost realizate în urmă cu două zile la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală.

Pacientul este internat în secția Anestezie-Terapie Intensivă a spitalului.

Mai e un caz identic, însă n-am reușit să-l filmăm decât pe acesta”, spune medicul.

„Sunt oameni internați la Arși în urmă cu 10-11 zile. Au fost aduși direct la noi. Cum secția e plină de muște, ceea ce se vede pe filmare sunt, cu mare probabilitate, larve de muște”, adaugă.

Doctorul insistă ca filmul să fie făcut public în pofida durității sale.

Ce sens are să ascundem realitatea? Ce e mai grav: să arătăm sau să îndurăm așa ceva, pacienții și noi, cei care știm?!, întreabă medicul.

Își motivează demersul: Acestea sunt condiţiile în care sunt trataţi pacienţii în acest spital! Și trebuie schimbate!”, potrivit tolo.ro.

Spitalul a intrat în atenția publicului cu problemele grave pe care le are imediat dupa Colectiv și acuzațiile celor apropiați victimelor potrivit cărora pacienții ar fi decedat în urma infecțiilor intraspitalicești, nu a arsurilor propriu-zise.

Spitalul e infectat și oamenii sînt într-o bombă de microbi, spunea un medic pe 3 decembrie în articolul din Gazetă dedicat cazului Colectiv.

Oficial, cel puţin trei dintre victimele incendiului din clubul bucureștean Colectiv s-au stins în Spitalul de Arși din cauza infecțiilor nosocomiale căpătate aici.

Atât a recunoscut spitalul.

Dar Gazeta a publicat documente din dosarele medicale a 9 victime.

I-am salvat dintr-o bombă de foc și au murit într-o bombă de microbi, a sunat avertismentul în 3 decembrie, sursa Gazetei.

Poate pentru spitalul nostru va fi mai bine, vă mulțumim!, reacționa supărat, dar frust, imediat după publicarea materialului din decembrie 2015, medicul Stănculea.

În spital nu s-a schimbat absolut nimic deşi aici a fost identificată o bacterie extrem de agresivă, Piocianic rezistent la toate tratamentele antibiotice, spun medicii de la Arși.

Puteți citi articolul integral aici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *