Skip to content
București

Tolontan dezvăluie un transplant făcut în secret la un spital controversat

antena3.ro

Primul transplant de plămâni din România a fost ținut ascuns de către conducerea spitalului, anunțul fiind fpcut de Cătălin Tolontan, pe blogul său.

Este vorba despre o operație efectuată de chirurgul Igor Tudorache, ce a sosit din Germania. Prelevarea plămânului a durat 3-4 ore, iar după ora 05:00 dimineața a început pregătirea pentru transplant, pacientul fiind un bărbat de 50 de ani, conform Ziare.com.

Spitalul în care a avut loc transplantul este Spitalul Sf. Maria, singurul acreditat din Romania pentru transplantul pulmonar și care se află încă din 2016 într-un scandal, când ministrul Sănătății de atunci, Vlad Voiculescu, a spus ca acreditarea a fost făcută ilegal, la presiuni politice. După această declarație, managerul unității medicale – susținut de Gabriela Firea – a depus o plângere pe numele membrului Executivului pentru „abuz în serviciu” și l-a acuzat chiar și de „ucidere din culpă”.

Imediat după preluarea guvernării de către PSD, Agenția Națională de Transplant a anunțat ca Spitalul Sfânta Maria din Capitală va putea efectua transplant de plămâni.

Citiți mai multe AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *