Skip to content
Politică

Tolontan, dezvăluiri privind dosarul ”Shanghai”. DIICOT secretizează numele unui procuror-cheie

libertatea.ro

Dosarul ”Shanghai”, despre care s-a vorbit mult în opinia publică, atunci când faptele au ieșit la iveală, revine în atenția publică, după ce jurnalistul Cătălin Tolontan face o serie de dezvăluiri.

Mai precis, omul de presă anunță că DIICOT a ales să secretizeze numele procurorului care a clasat, fără să cerceteze, dosarul mai mult figuri importante, precum generalii Serviciului Român de Informații, Ministerul Afacerilor Interne și al fratelui șefului Serviciului de Informații Externe, toți recunoscuți de către minorele abuzate sexual în cadrul rețelei cu sediul în Restaurantul Shanghai, pe strada Ion Minulescu nr. 38, sectorul 3, București.

Mai mulți angajați ai SRI, MAI și SIE, aflați sub influența traficanților chinezi, au fost filați mai bine de 6 luni și recunoscuți, în fața anchetatorilor, de către tinerele abuzate. Procurorul DIICOT Olga Vrânceanu a recomandat disjungerea cazului și continuarea cercetărilor împotriva ofițerilor monitorizați ”pentru eventuale acte de corupție”, lucru care nu a mai avut loc niciodată, conform Tolo.ro.

Cătălin Tolontan scrie că, după ce jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor au descoperit dosarul, care era public la Tribunalul București, a început o serie de verificări la Sediul Central al DIICOT, la inițiativa procurorului general, Augustin Lazăr.

”Concluziile verificărilor, comunicate publicului de către procurorul general au fost:

  1. Ceea ce a publicat ziarul este integral autentic, sunt informații publice din dosarul de la tribunal.
  2. Ofițerii nu au fost cercetați pentru că DIICOT a clasat cazul disjuns, fără să adune probe suplimentare și fără să audieze pe nimeni!
  3. Luând act de clasarea ”în orb” a dosarului ofițerilor protectori, procurorul general Augustin Lazăr a cerut înaintarea cazului către Inspecția Judiciară de la CSM ”cu privire la posibila săvârșire în acest context a unor abateri disciplinare sau încălcări ale Codului Deontologic al judecătorilor și procurorilor”, se arată în articol.

Conducerea DIICOT a refuzat să comunice cine este procurorul care a clasat cazul.

Citiți mai multe AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *