Skip to content
Politică

Tolontan, dezvăluiri tulburătoare: La Spitalul Pantelimon, infecțiile nosocomiale merg spre 40%

La Spitalul Pantelimon din București infecțiile nosocomiale merg chiar spre 40% în weekend, a susținut jurnalistul Cătălin Tolontan într-o emisiune la B1 TV.

”Sunt 25 de medici la Spitalul Pantelimon care susțin că infecțiile nosocomiale merg spre 20-25% și că, în weekend mai ales, când se lucrează mai puțin pentru că personalul e insuficient și salariile mici, merg spre 40%. Este statistică din ultimele trei luni. Este un spital de urgență, deci o anumită mortalitate există, dar în niciun caz de 40%. E alarmant!”, a spus Tolontan.

”Toată povestea asta nu se putea petrece fără breasla medicilor. Era practic imposibil ca în sute de spitale din țară niciun medic să nu fi simțit nimic. Ei au simțit și vorbesc abia acum: că deschideau bidoanele și erau diluate, că sesizau diferențe de calitate, că-și dădeau seama că e o legătură între infecțiile nosocomiale din România, agresive, unice în Europa, africane, ca să citesc medicii din Franța, și faptul că dezinfectanții erau în neregulă.

E un sentiment de amărăciune din partea cetățeanului și pacientului român pentru că, totuși, e o breaslă. Când te duci la Facultatea de Medicină, nu te duci să raportezi în PowerPoint minciuni cu infecții mici nosocomiale, te duci că vrei să-ți ajuți semenii. Ceva îi schimbă pe parcursul meseriei”, a susținut jurnalistul pentru b1.ro.

Totuși, a precizat acesta, sunt și cazuri în care lucrurile evoluează altfel: ”La Spitalul ”Marie Curie” din București, spital de copii, un doctor, șeful de la ATI, a pus pe perete gradul de mortalitate și infecțiile nosocomiale. Infecțiile sunt 12%, iar mortalitatea e 9%. Este un spital de elită, dar imaginați-vă care este media dacă pui și spitalele cu probleme majore”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *