Skip to content
Politică

Tolontan face dezvăluirea care îi îngroapă visele de premier ale lui Predoiu: ”Are probleme.” DOCUMENT

Liberalii se pregătesc de guvernare, dar ar putea întâmpina probleme serioase în contextul în care îl susțin pe Cătălin Predoiu.

Jurnalistul Gazeta Sporturilor, Cătălin Tolon, explică, într-o postare pe blogul personal, de ce posibila desemnare a lui Cătălin Predoiu în funcția de premier al României ar fi ”o cădere din lac în puț.”

Potrivit lui Tolontan, citând surse judiciare, Predoiu este singurul care a semnat actele din Gala Bute, care au intrat, după cum bine știm, în atenția procurorilor DNA. Premierul desemnat al PNL a decis să semneze acest lucru, deși ar fi fost avertizat în privința potențialului de ilegalitate a ordonanței de Guvern prin care s-a decis organizarea ”Galei Bute.”

De asemenea, jurnalistul GSP remarcă faptul că protecția de la DNA nu ar mai funcționa și de aceea Cătălin Predoiu pare să aibă probleme.

PSnews.ro a prezentat, în urmă cu câteva săptămâni, documentul care i-ar putea spulbera visele de premier ale lui Cătălin Predoiu.

Citește și: EXCLUSIV Documentul DNA care spulbera visele de premier ale lui Predoiu. Urmează marele taifun în PNL?

Potrivit documentului, prezentat în exclusivitate PSnews.ro, cauza privindu-l pe Predoiu s-a constituit in urma unui raport al Corpului de control al prim-ministrului Victor Ponta. Mentiunea este facuta in dosarul “Gala Bute” al Elenei Udrea, dar procurorii au decis ca “cercetarile cu privire la aceste fapte urmeaza a fi efectuate intr-o cauza separata, pentru a nu tergiversa finalizarea urmaririi penale cu privire la inculpatii in stare de arest preventiv”.

predoiu dna 2_001

Iată precizările integrale ale lui Cătălin Tolontan despre situația lui Cătălin Predoiu:

”Plecarea lui Victor Ponta și numirea ca premier a candidatului opoziției, Cătălin Predoiu, ar fi ”o cădere din lac în puț”, după expresia Elenei Udrea. Ea spune că șeful ”guvernului din umbră” al PNL are un caz disjuns din Gala Bute. Udrea are dreptate. Scurtă explicație. Pe 5 ianuarie 2011, cînd guvernul Emil Boc emite H.G. nr. 14 care face din promovarea României la Gala Bute o operațiune eligibilă pentru fondurile europene, Predoiu era ministrul justiției. Sursele Gazetei susțin că mai mulți responsabili din Ministerul Justiției au refuzat să semneze HG-ul din Gala Bute, sesizînd potențialul de ilegalitate. Potențial care, conform DNA și DLAF, avea să se realizeze prin frauda celor 2,4 milioane de euro cheltuiți de la buget în meciul de box profesionist. În ciuda avertismentelor venite de la subordonați, Cătălin Predoiu ar fi avizat el singur din partea propriului minister acest document care a devenit pretextul legal a unei ilegalități, după cum susțin procurorii.

Pe 24 aprilie 2014, ziarul publica o mărturie din interior care afirma că ”Infracțiunile din Gala Bute au fost pregătite cu mult timp înainte, inclusiv în ședința de Guvern!”.

În septembrie 2014, cînd dosarul nu se reaprinsese, Gazeta Sporturilor a întrebat Ministerul Justiției cine a semnat și cine s-a abținut de la semnarea documentului. Sursele susțineau că Predoiu a semnat împotriva oamenilor săi. Și că acel document era plin de minciuni, una dintre cele mai gogonate fiind faptul că FRB urma să organizeze Gala. FRB era plantată acolo ca momeală pentru a justifica fondurile europene și sponsorizările de 400.000 de euro din partea societăților subordonate Ministerul Economiei. De fapt, organizatoare avea să fie o societate privată, cea deținută de Rudel Obreja. În ciuda insistențelor, Ministerul Justiției a încălcat legea accesului la informațiile de interes public și a continuat să-i protejeze pe cei implicați în HG 14/2011. Protecția n-a mai funcționat în fața DNA. Și Cătălin Predoiu are probleme.”, precizează Cătălin Tolontan pe blogul personal.

Într-o intervenție telefonică cadrul emisiunii „Ultimul cuvânt”, difuzată pe postul B1 TV, marți seară, Tolontan a explicat ce rol a avut prim vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu în dosarul Gala Bute.

“Din informațiile noastre, de peste un an de zile, de la începutul investigării, procurorii și-au pus problema dacă nu cumva ceea ce ei socotesc ei a fi infracțiune, a fost planificată ca infracțiune încă din momentul hotărârii de guvern, din 5 ianuarie 2011.

În acel moment noi am aflat că nimeni de la Ministerul Justiției nu a semnat acest act, pentru că oamenii de acolo au refuzat să facă acel lucru și că singurul semnatar ar fi fost Cătălin Predoiu.

Din păcate, Ministerul Justitiei, deși a fost sesizat de către noi încă din septembrie anul trecut să ne spună dacă acest lucru este adevărat, nu ne-a dat niciun răspuns, încălcând liberul acces la informațiile de interes public. În momentul acesta nu știm cu precizie, decât că semnătura lui Cătălin Predoiu există”,  a declarat jurnalistul, în emisiunea lui Cătălin Striblea.

1 comentariu la “Tolontan face dezvăluirea care îi îngroapă visele de premier ale lui Predoiu: ”Are probleme.” DOCUMENT

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *