Skip to content
Politică

Tolontan, înregistrare cutremurătoare: Un medic decide cine moare și cine trăiește

Cătălin Tolontan a publicat joi o înregistrare, care arată „două mărturii despre cinism și 800 de flacoane de antibiotic dispărute dintr-un mare spital bucureștean”.

În înregistrare, șefa ATI de la Sf. Pantelimon, Laura Constantinescu, le explică medicilor revoltați pe cine preferă să salveze, în condițiile în care, medicamentele nu sunt suficientespune șefa.

„Medicația pe care o putem lua pe AP ATI, în primul rând, nu ar asigura cei 24 de pacienți. Că ar fi foarte simplu să-i băgăm pe AP ATI să le dăm la toți. Din păcate, nu ajunge pentru toată lumea. Trebuie să facem o oareșce diferențiere.

Eu am propus o chestie care mi s-a părut de bun-simț: haideți să dăm totuși la ăia tineri și la ăia cu șanse!
Dacă vreți, nu am nicio problemă, îi băgăm pe toți, care cum intră la începutul lunii. Dacă pe 20 ale lunii nu mai avem medicație pentru ăia care merită, nu ne mai interesează, că atâta îi este bugetul!

Deci bugetul este pe fiecare trimestru și în fiecare trimestru îl împărțim pe fiecare lună și n-am nicio problemă”, a afirmat Laura Constantinescu, în înregistrare.

Jurnalistul Cătălin Tolontan scrie că dezvăluirile sunt cu atât mai revoltătoare cu cât în România există un program național, foarte scump, construit pentru ca fiecare pacient critic, indiferent de vârsta, condiție socială și situație medicală, să fie tratat cu cele mai bune resurse în cea mai critică clipă a vieții sale.

CITIȚI INVESTIGAȚIA AICI.

1 comentariu la “Tolontan, înregistrare cutremurătoare: Un medic decide cine moare și cine trăiește

  1. Tolontan de la Gazeta sporturilor face dezvaluiri despre sectorul medical cu preponderenta. Sa inteleg ca „lumea medicala ” (daca exista o asa revista), se ocupa de sport?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *