Skip to content
Politică

Tolontan, noi dezvăluiri dintr-un spital: mizerie cruntă reclamată de o pacientă. Reacţia directoarei AUDIO

Jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat, joi, pe blog, noi dezvăluiri dintr-un spital românesc, legate de mizeria cruntă reclamată de către o pacientă. Aflaţi cum a reacţionat directoarea spitalului.

Ionela Maior are 41 de ani. Este din Sighișoara și, la începutul lunii iulie 2016, a fost internată în Spitalul Municipal din localitate după „un atac de astm”. A observat, în prima zi din săptămâna de internare, nereguli în secția de pneumologie.

„Mi s-a părut revoltător că în secția unde ar trebui să fie totul OK, nu am pretenția impecabilului, era plin de mucegai, pernele «apretate» de jeg și sânge uscat, un miros urât și pereții scorojiți”, începe pacienta.

Ionela Maior continuă descrierea: „Stăteam turcește în pat, altfel nu aveam cum. Totul era infect, totul mirosea îngrozitor de urât”.

Pentru ca să nu se spună că bate cîmpii, femeia a pozat perna aproape neagră, zugrăveala căzută și mobila învechită și a publicat pozele pe pagina personală de Facebook pe 7 iulie. Imediat, fotografiile au fost distribuite de sute de persoane și preluate de presa locală din Sighișoara. Ziarul Adevărul apreluat subiectul în ediția locală. Povestea nu s-a încheiat aici.

A doua zi, povestește pacienta bolnavă de astm, „doamna doctor Aurelia Mașca, directorul spitalului, a sunat la locul meu de muncă şi la apropiații mei ca să mă determine să șterg imaginile de pe Facebook”.

Pacienta s-a dus, după incident, să discute cu managerul spitalului, Aurelia Mașca, și a înregistrat convorbirea cu telefonul mobil.

„Rezumând, managerul a dat vina pe directorul medical, pe medici, toți erau de vină. Nu și ea”, spune pacienta.

Dialog înregistrat între Ionela Maior și managerul dr. Aurelia Mașca:

DR. MAȘCA: Cu ce drept luați pe cineva la puricăit, să știu și eu, de ce?
MAIOR: Nuu, dar în situația asta, în care dumneavoastră dați vina pe oamenii de acolo…
DR. MAȘCA: Dar nu dau vina…
MAIOR: Dar mai înainte ați spus că e vina lor! Păi, dacă e vina lor, trebuie să răspundă pentru vina lor! Sunt furioasă.
DR. MAȘCA: Dar răspund în fața mea.
MAIOR: Dezinteresul este total.
DR. MAȘCA: Cum puteți spune așa ceva?
(…)
DR. MAȘCA: Vreți acum, vă considerați satisfăcută dacă acum, pe doamna asistentă șefă, pe doamna asistentă de salon și pe medicul șef îi bag în comisia de disciplină? Că asta e procedura!

Citiţi AICI reacţia doctorului Aurelia Mașca, managerul spitalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *