Skip to content
Politică

Tolontan revine cu noi dezvăluiri în cazul Arenei Naționale

Jurnalistul Cătălin Tolontan revine pe blog cu noi detalii în cazul Arenei Naționale.

Astfel, după ce producătorul german al materialului Duraskin, care acoperă Stadionul Național a făcut propriile teste de foc, toate indicând clasa „B” de foc, rezultă că, potrivit acestor rezultate, stadionul s-ar incadra pentru a putea primi autorizația IGSU.

Ceea ce este curios este faptul că rezultatul din Italia a fost diferit față de proba de foc de la București deși a fost testat același material!
În România, membrana a fost clasificată în „C”, în Italia ea a primit „B”, adică exact clasa cerută de ISU.

„Testul din Italia a ajuns zilele acestea la institutul din România care a redactat agrementul. Inițial, cei care au conceput agrementul merseseră pe mâna laboratorului IGSU și a rezultatelor sale din 2016.

Dar după ce au primit rezultatele înregistrate în Italia în 2015, agrementul trimis chiar ieri către Ministerul Dezvoltării are „B”, nu „C”.

Pe scurt: comisia de la Ministerul Dezvoltării s-a trezit cu două agremente succesive pe masă, cu diferențe considerabile între ele.

Laboratorul din București a făcut două teste pentru Duraskin. Unul în 2012 și celălalt în 2016. La ambele, clasificarea a fost „C”. Dar cînd pui față în față valorile de pe buletinele de test, pe care ziarul le publică, diferențele sînt foarte mari.

În 2012, indicele FIGRA a fost de 105,1, iar în 2016 a fost de 142,5.

FIGRA este un indice care determină viteza de dezvoltare a focului. Pentru ca materialul să fie încadrat la clasa „B” e nevoie de un indice FIGRA mai mic de 120.

Conform unor interpretări, parametrii din 2012 le-ar fi impus încă de atunci celor de la laboratorul IGSU să încadreze materialul la „B”, pentru că nu doar FIGRA, ci și celelalte valori care compun analiza le cereau asta. În timp ce rezultatele din 2016, făcute la același laborator, îl încadrează, într-adevăr, la „C””, potrivit tolo.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *