Skip to content
Politică

Tolontan rezolvă puzzle-ul Terra Gaz. Oprescu și cele trei femei din spatele afacerii

stareapresei.ro
" "

Jurnalistul Cătălin Tolontan descoperă noi nereguli cu privire la afacerea Terra Gaz , care și-a rotunjit conturile temeinic în perioada în care Sorin Operscu era primar. Are 31 de contracte cu autoritățile publice, fiecare de peste 1 milion de euro și multe alte contracte de sute de mii de euro.

Aici intră în scenă  și soția lui Narcis Copcă, managerul Spitalului Sf. Maria, care a fondat o firmă cu soțiile fraților Alexandru și Traian Bunea, scrie tolo.ro. În același timp, frații Bunea lucrau la Sf. Maria.

" "
" "

Cine sunt cele trei doamne? 

„Pe 2 iunie 2009, ”trei doamne” înființează firma Socialmed Activ Management. Expresia ”trei doamne” îi aparține lui Narcis Copcă.

Obiectul de activitate constă în ”activități de consultanță pentru afaceri și management”. Cele trei doamne se numesc Mirela Copcă, Cornelia Bunea și Ana-Maria Bunea. Mirela Copcă, 43 de ani, este soția managerului Spitalului Sf. Maria.
Profesoară de engleză la Universitatea ”Dimitrie Cantemir”, Mirela primește 50% din firma Socialmed. Cine sunt asociatele sale, Cornelia și Ana-Maria, care iau câte 25%? Ele sunt soțiile a doi frați a căror companie, Terra Gaz Construct, semnează contracte-record cu autoritățile publice.”

Peste 2, 8 miloane de euro pentru contractele Terra Gaz 

„În vara lui 2009, apare firma soțiilor Copcă – Bunea.

În toamna lui 2009, relația soților Copcă – Bunea numără deja trei contracte ale Terra Gaz Construct pentru lucrări la Spitalul Sf. Maria:

5 august 2009 – 2,2 milioane de euro, prin Administrația Unităților Sanitare Sector 1 pentru ”lucrări de amenajare imagistică și mansardare la Sf. Maria”.
23 septembrie 2009 – 157.000 de euro, direct prin spital, pentru ”reparații și modernizare la Sf. Maria”.
12 noiembrie 2009 – 461.000 de euro, tot prin Administrația Unităților Sanitare Sector 1 pentru ”amenajare incintă și lucrări conexe de instalații la Sf. Maria”.
Două dintre aceste contracte sunt derulate prin Primăria Sectorului 1 și unul direct prin managementul Spitalului Sf. Maria.”

Ce caută numele lui Sorin Oprescu aici ? 

„Numai cu Administrația Școlilor și Spitalelor Sectorului 1 și cu ASSMB, Terra Gaz Construct realizează peste 130 de milioane de euro.

Dintre spitale, se remarcă CF2, Sf. Pantelimon, Institutul Fundeni, Spitalul Marius Nasta, ”Matei Balș”, ”Parhon”, ”Sf. Maria”, fiecare cu peste 2 milioane de euro! …Coincidență: niciun contract nu e oferit prin licitație deschisă. Marea majoritate a achizițiilor cu spitalele se fac doar prin invitație de participare. Privești lista contractelor familiei Bunea. Nu e o simplă hârtie.

Contractele sunt revelații ale Primăriei, scripturi emanate dinspre Sorin Oprescu.”

Citiți restul articolului pe www.tolo.ro.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *