Skip to content
Politică

Tolontan scoate la lumină noi vulnerabilități MAJORE din Sănătate

antena3.ro
" "

O nouă anchetă semnată de Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Răzvan Lutac aduce în atenţia instituţiilor statului şi a opiniei publice neregularităţile care au loc în sistemul de sănătate. Este vorba despre sponsorizările efectuate de cele mai importante cinci companii din lume către medicii romani. Sumele ajung şi până la 5 milioane de euro, fără însă a mai lua în considerare şi sponsorizările pentru asociaţii, spitale, companii sau ONG-uri.

Jurnaliştii amintesc de contractul dintre Gabriel Prada, directorul Institutului ”Ana Aslan”, şi Sanofi-Zentiva şi cer explicaţii reprezentaţilor Ministerului Sănătăţii în acest sens.

" "

„Nu vrea comentez asupra practicilor unei companii, dar uit în curtea noastră şi văd un director medical, fost manager, care este declarat incompatibil şi în conflict de interese în materie penală de către ANI, din anul 2011. Înţeleg , înainte de verificările pe care le-am cerut eu, Corpul de Control al ministrului nu a mai fost acolo din 2011”,declarat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a mai comentat că ”Ana Aslan” nu este un caz izolat si că, din păcate, multe alte spitale din Romania se află în situații similare.

”Legea uneori este vagă, iar alteori este făcută exact în așa fel încât să acopere aceste lucruri. Ana Aslan nu este decât un exemplu, din păcate multe alte spitale din România se află în situaţii similare. Toate aceste aparent mici nereguli creează, de fapt, vulnerabilități majore în sistemul nostru de sănătate. Ministerul Sănătăţii modifică în regim de urgenţă normele legislative pentru a permite revocarea directorul medical în cazul constatării situaţiilor de incompatibilitate sau de încălcare a legii”, comentează Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Între 3.000 şi 5.000 de medici români sunt plătiţi, anual, de Pfizer, Novartis, Roche, Sanofi (în România Sanofi – Zentiva) şi Merck.

Mai multe citiţi pe tolo.ro.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *