Skip to content
Politică

Tolontan toarnă gaz pe foc: fratele șefului SIE apare în dosarul de proxenetism

economie.hotnews.ro
" "

Jurnalistul Cătălin Tolontan toarnă gaz pe foc, publicând miercuri un nou episod din serialul despre dosarul proxeneților ce ar fi fost protejați de diverși granguri din Poliție și din parchete.

DETALII AICI: Tolontan, dezvăluire cutremurătoare: proxeneți de minore, protejați de polițiști și procurori?

" "

De data aceasta, în episodul de miercuri publicat pe blog, Tolontan arată – pe baza informațiilor din dosarul care a devenit public odată cu trimiterea în instanță (încheiat între timp cu o serie de condamnări pronunțate pe numele proxeneților, dar niciuna în legătură cu presupușii lor protectori) – cum Gabriel Predoiu (fratele șefului militar al SIE, Silviu Predoiu) apare și el în întreaga afacere.

Gabriel Predoiu, fratele generalului Silviu Predoiu, șeful Serviciului de Informații Externe, a fost recunoscut în 2005, la DIICOT, de către una dintre fetele obligate să se prostitueze! L-a indicat pe Gabriel Predoiu ”fără ezitare” și ”după ce a privit cu atenție planșa”, așa cum scrie în regulile recunoașterii. Ea îl știe drept ”Gabi SRI”. Gabriel Predoiu era într-adevăr angajat SRI.

Miercuri dimineață, Gazeta Sporturilor a contactat Serviciul de Informații Externe, solicitându-i directorului interimar, Silviu Predoiu (SIE încă nu are un director civil, de când Mihai-Răzvan Ungureanu a demisionat, în septembrie 2016), să confirme dacă fratele lui este cel recunoscut de către fata obligată de chinezi să se prostitueze.

„Răspunsul a fost furnizat de Lavinia Guzu, ofițer de comunicare al SIE, în următorul dialog:

-Datele se potrivesc, vă rugăm?
-Da, domnul Gabriel Predoiu este fratele domnului General Silviu Predoiu. Domnul general este ușor supărat.

-Ușor?
-În sensul în care află aceste lucruri din presă. Fratele dânsului a fost ofițer SRI, acum lucrează în mediul privat. Ne e dificil să comentăm ca instituție o problemă a cuiva care nu aparține instituției.

-E logic ce spuneți. Dar e o afacere de trafic de minore și trafic transfrontalier și apare numele fratelui SIE.
-Trafic de minore?

-Da. Nu cerem SIE să comenteze ce face un ofițer SRI, dar solicităm șefului SIE o reacție. Nu a știut niciodată despre prezența fratelui său în acest caz?
-Și-a amintit ceva, în sensul că fratele i-ar fi spus câteva lucruri, mai demult. E din 2005, ați spus?

-Da, 2005.
-Da, însă domnul general a înțeles că acel caz s-a rezolvat.

-În ce sens?
-În sensul în care fratele dânsului era acolo ca ofițer SRI.

-Vreți să spuneți că era în misiune?
-Da. Și era și domeniul dânsului de activitate, dar mai mult, înțelegeți, nici nu știm și nici nu putem spune”, mai scriu Cătălin Tolontan, Mirela Neag și Răzvan Luțac.

Găsiți AICI mai multe detalii, inclusiv despre răspunsurile pe care DIICOT nu le-a furnizat nici până în ziua de azi.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *