Skip to content
Politică

Tomac deschide lista candidaților PMP din București. La Senat, cap de listă este Cristian Diaconescu, urmat de Dorel Onaca

Inquam Photos / George Calin

Președintele PMP, Eugen Tomac, care este și europarlamentar, deschide lista PMP la București pentru alegerile parlamentare din această iarnă, fiind urmat de Ioana Constantin, care a candidat și pentru primăria Sectorului 1.

La Senat, cap de listă este fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, cel care a fost și șeful cancelariei prezidențiale a lui Traian Băsescu.

Diaconescu este urmat, pe locul doi, de Dorel Onaca, un alt apropiat al fostului președinte.

Candidații PMP la alegerile parlamentare pe București:

  • Camera DeputațilorEugen TomacIoana Constantin

    Sebastian Moise

    Liviu Negoiță

    Ștefan Florescu

    Gabriel Rădulescu

  • SenatCristian DiaconescuDoru Onaca

Liderul PMP, Eugen Tomac, a anunţat sâmbătă înscrierea fostului primar PD al Sectorului 3, Liviu Negoiţă, în partid.

„Se pare că suntem primul partid care şi-a depus astăzi lista de candidaţi pentru Bucureşti la Camera Deputaţilor şi Senat. Traversăm o perioadă foarte grea, nu am mai avut o asemenea situaţie, ca în plină criză de sănătate publică să avem alegeri parlamentare. Prin urmare, cred că toată clasa politică are în faţă un test extrem de important, acela de a-i convinge pe români că democraţia nu poate fi suspendată, chiar şi în asemenea situaţii şi trebuie să dăm un vot responsabil pentru un Parlament care are în faţă o sarcină extrem de grea, aceea de a pregăti ţara de o perioadă extrem de dură. Un Parlament care trebuie să vină să dea legi bune pentru economie, pentru sănătate, pentru educaţie”, a spus Tomac la sediul BEM.

El şi-a exprimat regretul că românii trebuie să voteze un Parlament tot de 500 de parlamentari, şi nu de 300, aşa cum s-a decis la referendum. Tomac a amintit că din 2018 există la Legislativ un proiect privind reducerea parlamentarilor la 300, însă până în prezent Camera Deputaţilor nu l-a votat.

„Este o nevoie de o reformă reală a Parlamentului şi noi vom merge în Parlament pentru a transmite acest mesaj, pentru a duce lupta mai departe privind reducerea numărului de parlamentari la 300, pentru a face mult mai eficiente instituţiile care sunt în coordonarea Parlamentului, cum este de exemplu Avocatul Poporului, care trebuie ales de cetăţeni şi ne vom bate pentru acest obiectiv în viitorul Parlament. Suntem pregătiţi să punem umărul ca viitoarea majoritate parlamentară să fie mult mai aplicată pe priorităţile ţării, şi nicidecum pe chestiuni care pun într-o lumină proastă Parlamentul. Nu avem voie să ne jucăm cu destinele ţării, dând legi extrem de proaste pentru persoane, pentru grupuri de interese sau pentru oameni care nu au nimic în comun cu aşteptările pe care le au românii faţă de clasa politică”, a afirmat preşedintele PMP.

Tomac a precizat că obiectivul PMP este obţinerea unui scor de 10% la alegerile parlamentare.

Și Elena Băsescu, fiica cea mică a fostului președinte, va candida la alegerile parlamentare din acest an, fiind capul listei PMP Constanța pentru Camera Deputaților.

Elena Băsescu a fost propulsată de tatăl său și în Parlamentul European în mandatul 2009 – 2014, când, deși a candidat ca indepentă, a beneficiat de voturile aduse de PDL.

Ea a devenit celebră prin gafele din plenul Parlamentului European. În aprilie 2013, a încercat să țină un discurs despre importanța strategică a Arcticii, dar președintele de ședință i-a tăiat microfonul pentru că tema dezbaterii era cu totul alta: planurile multianuale de gestionare a pescuitului în UE.

În februarie 2014, a avut dificultăți majore la pronunțarea termenului ”condamnă” într-un discurs despre majoritatea USL din Parlamentul României, iar în martie 2010 a anunțat în mod eronat că acordul dintre România și SUA pentru amplasarea elementelor scutului antirachetă trebuie ratificat de Parlamentul European.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *