Skip to content
Politică

Tomac, despre alegerea primarilor în două tururi: Anul trecut am strâns peste un milion de semnături pentru susţinerea acestei iniţiative legislative

psnews.ro

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, este de părere că alegerea primarilor în două tururi de scrutin reprezintă cel mai important mesaj de schimbare pe care clasa politică îl poate da în anul 2020.

Am convingerea că Guvernul pe care îl susţinem va face această schimbare, indiferent de consecinţe în planul jocurilor politice. Aşa cum am spus de nenumărate ori, şi o repet, în acest moment nu există niciun proiect mai important pentru România decât revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Asumarea unei asemenea modificări legislative urmăreşte creşterea încrederii cetăţenilor în procesele şi instituţiile democratice prin apropierea aleşilor de cetăţean„, a scris Tomac, joi, pe Facebook.

El menţionează că PMP a depus un proiect de lege în acest sens, adoptat de Senat şi blocat mai apoi în Camera Deputaţilor.

Anul trecut am strâns peste un milion de semnături pentru susţinerea acestei iniţiative legislative. Prima solicitare pe care am adresat-o Guvernului Orban înainte de învestitură a fost tocmai cea de promovare a alegerii primarilor în două tururi. Noi ne-am ţinut de cuvânt şi am votat Guvernul, acum e rândul partenerilor noştri liberali să facă ce au promis. Sunt sigur că actualul Executiv va găsi cea mai bună soluţie pentru ca românii să îşi aleagă primarul în două tururi începând din acest an„, mai spune Tomac, scrie Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *