Skip to content
Politică Societate

Tomac ia atitudine în scandalul Eurovision: Desemnarea candidatului României s-a produs ca urmare a discriminării pe motive religioase și de orientare sexuală.

Președintele PMP Eugen Tomac cere, printr-un comunicat pe pagina sa personală de Facebook, retragerea candidatului României de la Eurovisionul de anul acesta, care va avea loc la Tel Aviv, din cauza suspiciunilor de discriminare care planează asupra unuia dintre concurenții care au pierdut finala din România.

Deputatul o cheamă în parlament pe Doina Gradea, directorul TVR, pentru a da explicații cu privire la aceste acuzații:

”Directorul TVR, Doina Gradea, are obligația legală și morală să vină în Parlament și să explice modalitatea de selecție a juriului internațional și dacă a existat sau nu vreo directivă ideologică de natură să o împiedice pe Laura Bretan, câștigătoarea votului românilor, să fie desemnată reprezentantul României pentru ediția din acest an a EUROVISION. De asemenea, Doina Gradea trebuie să ne spună ce măsuri a luat pentru a asigura accesul și tratamentul egal al tuturor concurenților, indiferent de gen, orientare religioasă sau sexuală.” 

DECLARAȚIE DE PRESĂRomânia să se retragă de la EUROVISION! Cer retragerea României de la ediția din acest an a…

Publicată de Eugen Tomac pe Marţi, 19 februarie 2019

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *