Skip to content
Politică

Tomac îi pune la zid pe guvernanți. Cum și-au încălcat angajamentul pe apărare DOCUMENT

Președintele Partidului Mișcarea Populară, deputatul Eugen Tomac, trage un semnal de alarmă în legătură cu parteneriatul strategic pe care România îl are cu partenerul său Statele Unite ale Americii.

Concret, reacția acestuia vine în contextul în care președintele Statelor Unite ale Americii Donald Trump a cerut statelor membre NATO să aloce domeniului apărării 2% din PIB, iar ministrul apărării naționale Mihai Fifor a comunicat că în anul 2017 cheltuielile României au fost de doar 1,81% din Produsul Intern Brut.

„România a cheltuit doar 1,81% din PIB pentru apărare în 2017

Președintele Trump ne-a reamintit că Europa are nevoie de SUA pentru a-și asigura securitatea.

România are nevoie, mult decât oricine, de SUA. Avem nevoie de garanții reale de securitate deoarece suntem granița de est a UE și NATO.

Președintele Trump va cere astăzi tuturor statelor europene membre NATO să-și respecte angajamentele militare fata de organizație.

Am vrut să știu dacă Guvernul condus de PSD și-a respectat angajamentele asumate și reafirmate atât la Washington, cât și la Bruxelles, cu privire la alocarea a 2% din PIB pentru apărare.

În 2017, an în care putem ști exact cât am cheltuit, nu am respectat un angajament care ține de demnitatea statului și de reputația noastră între statele membre NATO.

Conform răspunsului pe care l-am primit de la ministrul Apărării, Mihai Fifor, România a cheltuit doar 1,81% din PIB pentru apărare în 2017″, a comunicat deputatul.

Vezi AICI documentul cu răspunsul ministrului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *